'Örnek memur'un vize pulu yolsuzluğu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-06-2011 (12:06)   Son Mesaj: 03-06-2011 (12:06)    Cevap: 0    Gösterim: 516  

    03-06-2011

    'Örnek memur'un vize pulu yolsuzluğu

    'Örnek memur'un vize pulu yolsuzluğu


    Antalya Havalimanı'nda 3 yıl önce unutulan içi para dolu çantayı sahibine verdiği için "örnek memur" seçilen görevli, vize pullarını yanmış gösterip satmak iddiasıyla tutuklandı.

    Erdoğan Öztürk'ün haberi
    Antalya'da 3 yıl önce bir turistin unuttuğu içi para dolu çantayı iade ettiği için "örnek memur" seçilen Sonay Akbaş'ın adı, ilginç bir yolsuzluk olayına karıştı. Antalya Havalimanı Gümrük Saymanlık Müdürlüğü'nün gelen yolculara ait vize pullarının bulunduğu bölümde 28 Şubat günü sabah saat 04.30 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede söndürülen yangının ardından yapılan ilk incelemede bazı evraklarla birlikte vize pullarının da yandığı tespit edildi.

    DOLABINDAN ÇIKTI

    Ancak durumdan şüphelenen havalimanı görevlileri, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyince, yangından önce peruklu bir kadının içeriye girdiğini belirledi. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptığı araştırmada söz konusu kadının aynı birimde görev yapan 40 yaşındaki Sonay Akbaş olduğunu belirledi. Akbaş'ın tanınmamak için başına peruk taktığı ve içeriye de başkasına ait bir kimlikle girdiği anlaşıldı. Gözaltına alınan Sonay Akbaş'ın dolabında yapılan aramada fiyatı 5 ile 50 Euro (11-110 TL) arasında değişen yaklaşık 300 bin lira değerinde değerinde 9 bin vize pulu ele geçirildi. İlk incelemede Akbaş'ın, yangın çıkararak 1.5 milyon lira değerindeki vize pulunu yanmış gibi gösterdiği, bir kısmını da yasadışı yollardan sattığı iddia edildi. Suçlamaları kabul etmeyen Akbaş, pulları dolaba kendisinin koymadığını öne sürdü. Akbaş, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    İHALE ALDIĞINI SÖYLEMİŞ

    Sonay Akbaş'ın bir süre önce çevresindekilere taş ocağı ihalesi aldığını ve burayı işleteceğini söylediği iddia edildi. Maliye Bakanlığı da yangınla ilgili soruşturma başlattı. Bakanlık, Antalya Havalimanı Gümrük Saymanlık Müdürü Yunus Selçuk ile ambar memurları Ümit U. ve Aylin A.'yı görevden aldı. Akbaş'ın 3 yıl önce Antalya'ya gelen bir Alman turistin gümrük sahasında unuttuğu içi para dolu çantayı sahibine teslim ettiği ve bu davranışı dolayısıyla Maliye Bakanlığı tarafından "örnek memur" ilan edilerek, maaşla ödüllendirildiği öğrenildi.




    'Örnek memur'un vize pulu yolsuzluğu Yorumları