Yarın Türkiye beyaza bürünecek!/ HARİTALI   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-06-2011 (10:58)   Son Mesaj: 03-06-2011 (10:58)    Cevap: 0    Gösterim: 453  

    03-06-2011

    Yarın Türkiye beyaza bürünecek!/ HARİTALI

    Yarın Türkiye beyaza bürünecek!/ HARİTALI


    Kar ve soğuk geliyor... Sıcaklık 8-10 derece düşecek... Yarından itibaren Akdeniz hariç tüm yurtta kar yağışı bekleniyor..

    Yurdun büyük bölümünde yağış bekleniyor. Yağışların Batı Akdeniz, Orta Karadeniz, ile Çorum, Kırşehir, Yozgat ve Konya çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Bazı bölgelerde de akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur bekleniyor.
    Meteoroloji Genel Müdürlüğü"nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bölümü yağışlı geçecek. Yağışlar, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur), Orta Karadeniz (Samsun, Ordu, Amasya, Tokat) ile Çorum, Kırşehir, Yozgat ve Konya çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Kütahya, Bilecik, Bolu, Karabük, Kastamonu, Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum çevreleri ile gece saatlerinde Marmara'nın güney ve batısı, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

    Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

    Rüzgar Güney ve batı, Marmara ve Kuzey Ege Kıyıları ile zamanla yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, zamanla Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat), Marmara'da kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esecek.

    -KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

    Yağışların Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur), Orta Karadeniz (Samsun, Ordu, Amasya, Tokat) ile Çorum, Kırşehir, Yozgat ve Konya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

    Rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında zamanla kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ve kara ulaşımında aksamalar, çatı uçması, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -ÇIĞ TEHLİKESİ-

    Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -TOZ TAŞINIMI UYARISI-

    Ege ile İç Anadolu'nun güneyi, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde azalma, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

    -BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

    Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

    İSTANBUL: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçecek. Rüzgar zamanla Poyrazdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esecek. (9)

    ANKARA: Çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (11)

    İZMİR: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar kuzey kıyılarında zamanla Poyrazdan kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek. (14)

    ADANA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (20)

    ANTALYA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. (17)

    SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (14)

    ERZURUM: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (0)

    DİYARBAKIR: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı (14)

    -BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

    Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

    MARMARA: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevreleri ile, gece saatlerinde bölgenin güney ve batısı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esecek.

    EGE: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Kütahya çevreleri, gece saatlerinde Kuzey Ege'nin iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar Kuzey Ege kıyılarında zamanla kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek. Bölgenin güneyinde toz taşınımı bekleniyor.

    AKDENİZ: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

    İÇ ANADOLU: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar akşam saatlerinde Konya çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, yağmur ve sağanak, gece saatlerinde kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin doğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin güneyinde toz taşınımı bekleniyor.

    BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

    ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri ile zamanla Orta Karadeniz ve Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar gece saatlerinde Orta Karadeniz bölümünde (Samsun, Amasya, Tokat, Ordu) kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

    DOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli) ile zamanla bölgenin güneyi ve Erzurum, Ağrı ve Iğdır çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, zamanla bölgenin kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

    GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde batısı (Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa), zamanla bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar gece saatlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor




    Yarın Türkiye beyaza bürünecek!/ HARİTALI Yorumları