Bölükbaşı: AKP borç batağına soktı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-06-2011 (05:38)   Son Mesaj: 03-06-2011 (05:38)    Cevap: 0    Gösterim: 541  

    03-06-2011

    Bölükbaşı: AKP borç batağına soktı

    Bölükbaşı: AKP borç batağına soktı


    Bölükbaşı, partisince düzenlenen ''Tek başına iktidar'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 99 gün sonra sandık başına gideceğini hatırlattı.

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, AK Parti'nin iktidara geldiği zaman bütün Cumhuriyet hükümetlerinin toplam dış borcunun 129 milyar 500 milyon Amerikan doları olduğunu belirterek, ''Kendisi 8 yıl için 282 milyar dolar Türkiye'yi borç altına sokmuştur'' dedi.
    Türkiye'nin bugün içinden geçtiği karanlık dönemden, yaşanan sorunları geride bırakarak aydınlık bir geleceğe yürüyebilmesinin, seçmenin sandık başında tecelli edeceği iradeye kaldığını ifade eden Bölükbaşı, AK Parti ile geçen 8,5 yılın kayıp yıl olduğunu savundu.

    Türkiye'nin karşısına bir beka ve varlık sorunu olarak dört temel sorunun çıktığını, seçimlere 27 siyasi partinin katılacağını ancak iktidar mücadelesinin üç siyasi parti arasında geçeceğini belirten Bölükbaşı, ülkenin 8,5 yıla yakın süredir büyük bir Meclis çoğunluğuna sahip AK Parti hükümetleri tarafından idare edildiğini dile getirdi.

    Bölükbaşı, bu sürenin sonunda ülkenin önüne çıkan sorunların, yoksulluk, işsizlik, milletin her alanda cephelere ayrılması, yolsuzluk, hırsızlık, vurgun, talanın her alanda kurumsallaşması ile etnik temelde ayrışma, çatışma ve bir bölünme sürecinin başlatılması olduğunu öne sürdü.

    Bölükbaşı, AK Parti'nin iktidarı döneminde kullandığı mali kaynağın 1 trilyon 185 milyar dolar olduğunu, hükümetin bu kaynakla kamu yatırımı olarak sadece 13 bin 600 kilometre bölünmüş yol, yeni kurulan üniversitelerin kampüs binaları, bazı il ve ilçelerdeki emniyet sarayları ile TOKİ yatırımları yaptığını söyledi.

    Başbakanın yeni istihdam alanları yaratacak, Türkiye'nin üretim kapasitesini güçlendirecek bir ağır sanayi tesisinin temel atma töreninde görülmediğini savunan Bölükbaşı, ''Başbakanın bir baraj açılışı yaptığına şahit oldunuz mu? Hayır'' dedi.

    Hükümetin 1 trilyon 185 milyar dolarlık kaynağı iyi kullanamadığını ifade eden Bölükbaşı, ''AK Parti, Kasım 2002'de iktidara geldiği zaman ondan önceki Cumhuriyet tarihinin bütün hükümetlerinin, 1923 yılından 2002 yılına kadar yaptığı iç ve dış toplam borcunun iki katını tek başına 8 yılda yapmıştır. İktidara geldiği zaman bütün Cumhuriyet hükümetlerinin toplam yaptığı dış borç, 129 milyar, 500 milyon Amerikan dolarıdır. Kendisi 8 yıl için 282 milyar dolar Türkiye'yi borç altına sokmuştur'' diye konuştu.

    HER 4 GENÇTEN BİRİSİ İŞSİZ

    Deniz Bölükbaşı, yoksulluk sınırının altına 13 milyon kişinin yaşadığını, her 4 gençten birinin işsiz olduğuna işaret ederek, buna karşın bir farklı Türkiye'nin olduğunu savundu.

    Amerika'daki bir derginin, dünyadaki dolar milyarderleri sıralamasında Türkiye'nin Japonya'nın önüne geçtiğini yazdığını belirten Bölükbaşı, Türkiye'de Türk Lirası olarak bankada 1 milyon liranın üzerinde parası olanlarının sayısının 38 bin kişi sınırında dayandığını söyledi.

    En yüksek gelir grubuyla en düşük gelir gurubu arasındaki farkın 8,5 kata çıktığını dile getiren Bölükbaşı, OECD'nin hesaplarına göre bu farkın 7'ye ulaşması halinde, bunun toplumsal patlama sınırı kabul edildiğini belirtti.

    Hükümetin yolsuzlukla mücadele iddiasıyla iktidara geldiğini, ancak 8,5 yıl içinde bütün kadroları ile boğazına kadar yolsuzluk çamuruna battığını öne süren Bölükbaşı, bugüne kadar hiç bir siyasi partinin AK Parti gibi kurumsal yolsuzluk haline gelmediğini öne sürdü.

    Hiç kimseyi mahkeme kararıyla tespit edilmediği sürece yolsuzluk yapmakla suçlamadıklarını kaydeden Bölükbaşı, şöyle konuştu:

    ''Gelin size bir Başbakan portresi çizeyim. Mecliste hakkındaki dokunulmazlık dosyalarından birisi kalpazanlık olsun, diğeri zimmet olsun, üçüncüsü de resmi evrakta sahtecilik olsun. Bir başbakan düşünün ki siyasete girdiği ilk dönemde, Türk milletinin karşısına çıkıp, çok zor ekonomik şartlarda büyüdüğünü, babasının İstanbul şehir hatlarında gemi çalışanı olduğunu söylesin, harçlığını çıkarabilmek için İstanbul sokaklarına simit, su ve limon sattığını söylesin. Çocuklarını okutacak parası olmadığı için arkadaşlarından yardım aldığını söylesin. Ama gelin görün ki bir kayıkçı babanın oğlu olarak dünyaya gelen o aynı başbakan, çok kısa süre içinde gemi sahibi çocukların babası haline gelsin. O başbakanın çocukları her her dört gençten birinin işsiz olduğu Türkiye'ye döndükten sonra altın, mücevher, pırlanta ve armatörlük alanında çok büyük ekonomik işlere imza atsın.''

    ''Bütün yolsuzluk ve hırsızlıkların sorumluları kim olursa olsun, makam ve mevkileri ne olursa olsun, yargı önüne çıkarıp hesap sormazsak namerdiz'' diyen Bölükbaşı, hükümetin demokratik açılım politikasını da eleştirdi.

    MHP'nin bütün endişesinin Türk milletinin etnik temelde ayrıştırılması ve kanlı bir bölünme sürecine sürüklenme ihtimali olduğunu ifade eden Bölükbaşı, Başbakanın seçim kampanyasını, MHP üzerine inşa ettiğini savundu.

    Bölükbaşı, partilerinin seçim programı hakkında da açıklamalarda bulundu.

    AA




    Bölükbaşı: AKP borç batağına soktı Yorumları