Yeni doğan bebeklerde PKU alarmı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-06-2011 (02:57)   Son Mesaj: 03-06-2011 (02:57)    Cevap: 0    Gösterim: 491  

    03-06-2011

    Yeni doğan bebeklerde PKU alarmı

    Yeni doğan bebeklerde  PKU alarmı


    PKU Aile Derneği, Kayseri’de 7. derneğini açtı. Yapılan dernek açılışı toplantısında, dernek üyesi ailelere PKU Hastalığı ile ilgili bilgi verildi. Yeni doğan her 4 bin 500 bebekten biri PKU hastası.

    KASKİ Toplantı Salonu"nda düzenlenen toplantıya, Dernek Kurucu Başkanı Hasan Koramaz, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kendirci, Dernek Koordinatörü Deniz Atakay ve Diyetisyen Zeynep Caferoğlu katıldı. Derneğin açılışında konuşan Kurucu Başkan Mehmet Koramaz, derneği açıldığı günden itibaren hasta yakınlarının evi olduğuna dikkat çekerek, "7 Şubat 2011"de başvurumuz kabul edildi. Bundan sonra burası hepimizin yeri. Hep birlikte elimizi taşın altına koyarak, canla başla çalışacağız. Sonuçta yavrularımız için bunu yapmalıyız" ifadelerini kullandı.
    Ailelere hastalık hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Kendirci, erken teşhis edilmesi gereken bir hastalık olan PKU hakkında bilgi vererek, "Topuktan alınan 3 damla kan ile teşhis ediliyor. Kalıtımsal bir hastalık olan kalıtsal metabolizma hastalığı (PKU), protein metabolizması ile ilgili bir hastalık. Hayatları boyunca diyet yapmaları ve özel mamalar kullanmaları gereken PKU hastaları diyet yapmaz ve özel mamalar kullanmadıkları takdirde zeka geriliği ortaya çıkar" şeklinde konuştu. Dernek Koordinatörü Deniz Atakay ise, Kayseri"de 48 kayıtlı PKU hastası bulunduğunu söyledi.

    Toplantıya katılan 20 yaşındaki PKU hastası Serkan Çaylak da, bu hastalığın zorluklarını ve ailelerin çocukları için neler yapması gerektiği hakkında PKU hastası çocuğu olan ailelerle sohbet etti.




    Yeni doğan bebeklerde PKU alarmı Yorumları