Erdoğan'dan CHP'ye İsrail tepkisi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-06-2011 (02:57)   Son Mesaj: 03-06-2011 (02:57)    Cevap: 0    Gösterim: 580  

    03-06-2011

    Erdoğan'dan CHP'ye İsrail tepkisi

    Erdoğan'dan CHP'ye İsrail tepkisi


    İstanbul'da düzenlenen 'Büyük Samsun Buluşması'nda konuşan Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye-İsrail ilişkileriyle ilgili, sözlerini hatırlattı, İsrail'e 'İlişkilerin bozulmasını istiyorsa hay hay deriz' dedi.

    Erdoğan, Samsun Dernekler Federasyonunca, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen ''Büyük Samsun Buluşması''nda yaptığı konuşmada, Libya'daki olayları hatırlatarak, diğer ülkelerin, vatandaşlarını oradan nasıl alacağı endişesini çekerken, Türkiye'nin akıllı dış politikalarla vatandaşlarının tamamına yakınını oradan aldığı gibi, 10 bini aşkın yabancıyı da tahliye ettiğini söyledi.
    23-24 bin Türk vatandaşı ile 10 bini aşkın yabancıyı ayırt etmeksizin tahliye ettiklerini vurgulayan Erdoğan, dayanışma içinde olduklarını ve dış politikada var olan güveni dikkatle sürdürdüklerini kaydetti.

    Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    ''(Biz İsrail ile ilişkilerin bozulmasına müsaade etmezdik) diyor ana muhalefet partisinin lideri. Tabii bunlar Gazze'deki kardeşleri İsrail tarafından bombardımana tabi tutulup öldürülürken de sustular, çünkü bunlara yakışan oydu ama Müslüman Türk milletine yakışan o değildi. Biz tarih boyunca hep mazlumların yanında olduk. Osmanlı, ta Hindistan'da bir kişi katlediliyor, öldürülüyor diye 'imdat' denildiğinde donanmasını yola çıkaracağını söyledi. Biz böyle bir ecdadın nesilleriyiz. Nasıl sessiz kalırdık? O zaman Gazze'de öldürülen kadınları, çocukları, masum sivilleri de sineye çekerdiniz. Nitekim çektiniz. Kudüs üzerinde dolaşan kara bulutlar hakkında da susardınız, nitekim sustunuz. Mavi Marmara olayında da korsanlık karşısında sustular. Uluslararası sularda senin bayrağının dalgalandığı, insani yardım götüren bir gemiye İsrail denizden, havadan saldırıyor, sende ses yok. Sen necisin ya, ne işe yarıyorsun, neyin siyasetini yapıyorsun? Neymiş, ilişkilerimiz bozulmasın diye çıtları çıkmamış. Biz ilişkilerimizin bozulması için ses çıkarmıyoruz. İlişkilerin bozulmasını isteyen karşımızda. Eğer İsrail ilişkilerimizin bozulmasını istiyorsa biz de 'hay hay' deriz. Olay bu kadar basit. Çünkü o geminin arkasında Türk bayrağı var, Türk'ün bayrağı var, sen kalkıp da buna saldırıyorsun. Saldıramazsın. İçeride bir tane silah bulamadılar ama 9 tane şehidimizin vücudundan 33 tane mermi çıktı ve bunların bir tanesi de aslen Türk ama Amerikan vatandaşı olan Furkan'dı. Amerikalı, kendi vatandaşına, Furkan'a sahip çıkmadı. Ben bunu Sayın Obama'ya da söylediğim için burada da açık açık anlatıyorum.''

    -''SİZ 'YÜRÜ' DEDİĞİNİZ SÜRECE BİZ YÜRÜYECEĞİZ''-

    Türkiye'nin artık gündemi belirlenen bir ülke değil, gündem belirleyen bir ülke olduğunu ifade eden Erdoğan, gündem belirlemeye halktan aldıkları güçle devam edeceklerini kaydetti.

    Erdoğan, ''Siz bize 'yürü' dediğiniz sürece biz yürüyeceğiz. Bütün mesele Türkiyemizi dünyanın en önde gelen ülkeleri arasına çıkarmak ve bunu beraber yapacağız'' şeklinde konuştu.

    Başbakan Erdoğan, Samsun'un bir büyük şehir olarak şu anda Karadeniz'in yıldızı durumunda bulunduğunu ve daha da iyi olacağını ifade etti.

    Yarın sabah İzmir'e gideceğini ve orada ana muhalefet lideriyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığının beraber gerçekleştirdiği raylı sistemin açılışını yapacaklarını söyleyen Erdoğan, ''Ayrım yok. Yani 'Orada CHP'li belediye var, başının çaresine bak' demedik ama bazıları bunları farklı yerlere çekiyorlar. At denize, balık bilmezse halik bilir. Olay bu'' diye konuştu.




    Erdoğan'dan CHP'ye İsrail tepkisi Yorumları