Afgan polisi Sivas'ta eğitim görecek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-05-2011 (20:56)   Son Mesaj: 03-05-2011 (20:56)    Cevap: 0    Gösterim: 433  

    03-05-2011

    Afgan polisi Sivas'ta eğitim görecek

    Afgan polisi Sivas'ta eğitim görecek


    Afgan Ulusal Polisinin Eğitimine ve Kapasite Güçlendirmesine İlişkin İşbirliği Mutabakat Muhtırası, Türkiye ile Afganistan arasında bugün imzalandı.

    Söz konusu Mutabakat Muhtırası çerçevesinde, NATO, ABD ve Japonya"nın da desteğiyle, 500"er orta rütbeli Afgan polisine altı aylık dönemlerle Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu"nda temel polislik eğitimi verilecek.
    Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye, Afganistan"da kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik olarak, güvenlik, yeniden imar, kalkınma, iyi yönetişim ve bölgesel işbirliği alanlarındaki kapsamlı gayretlerinin yanı sıra, kapasite oluşumuna da ağırlık vermektedir. Bu suretle Afgan sahiplenmesinin desteklenmesi ve ilerletilmesi Afganistan"a yönelik politikamızın başat öncelikleri arasında yer almaktadır." denildi.

    Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu"ndaki eğitim programı, Türkiye"nin Afganistan"da kapasite oluşumunu destekleme faaliyetlerinde önemli bir aşama teşkil edecek. Afgan ordusunun ve polisinin eğitimi için gerek Afganistan"da gerekse Türkiye"deki faaliyetlerinönümüzdeki dönemde artarak devam edeceği belirtildi.




    Afgan polisi Sivas'ta eğitim görecek Yorumları