Yol kapatan eylemciler adliyeye yürüdü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-05-2011 (20:04)   Son Mesaj: 03-05-2011 (20:04)    Cevap: 0    Gösterim: 536  

    03-05-2011

    Yol kapatan eylemciler adliyeye yürüdü

    Yol kapatan eylemciler adliyeye yürüdü


    İstanbul Kongre Merkezi’nde devam eden Konut Kurultayı’nı protesto gösterisinde yol kapatan ve polis müdahalesi ile gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen eylemciler 3 saatlik bekleyişin ardından Şişli Adliyesi’ne yürüdü.

    İstanbul Kongre Merkezi"nde devam eden Konut Kurultayı"nı protesto gösterisinde yol kapatan ve polis müdahalesi ile gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen eylemciler 3 saatlik bekleyişin ardından Şişli Adliyesi"ne yürüdü. Göstericiler arkadaşları serbest bırakılıncaya kadar bekleyişlerini sürdüreceklerini açıkladı.

    Halk Cephesi üyesi bir grubun Harbiye"deki İstanbul Kongre Merkezi"ndeki Konut Kurultayını protesto etmek için Cumhuriyet Caddesini trafiğe kapatmasının ardından polis gruba müdahale etti. Yaşanan arbedenin ardından bazı göstericeler karga tulumba gözaltına alındı. Direnen bazı göstericiler yere yatırılarak ellerine kelepçe takıldı. Gözaltılar sırasında göstericilerin dövizlerin üzerindeki sopalarla polise vurdukları gözlendi.

    Müdahalenin ardından çevik kuvvet kalan göstericileri yol kenarına alarak etrafını sardı. Polisin dağılın ikazlarını dinlemeyen grup, bir süre oturma eylemi yaptı. Bu arada gruba tepki gösteren bir kadın ile gruptakiler arasında tartışma yaşandı. Yaklaşık 3 saatlik bekleyişin ardından grup, arkadaşlarının götürüleceği Şişli Adliyesi"ne yürüdü.

    Çevik kuvvetin önlem aldığı adliye önündeki bekleyiş sürüyor.




    Yol kapatan eylemciler adliyeye yürüdü Yorumları