Alman siyasetçilar arasında İslam tartışması   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-05-2011 (18:56)   Son Mesaj: 03-05-2011 (18:56)    Cevap: 0    Gösterim: 491  

    03-05-2011

    Alman siyasetçilar arasında İslam tartışması

    Alman siyasetçilar arasında İslam tartışması


    Almanya yeni İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich'in, "Müslümanların Almanya'ya ait olduğu, ancak İslamiyet'in Almanya'ya ait olduğunun tarihte belgelenmediği" sözleri Almanya'da tartışmaya yol açtı.

    Alman Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) üyesi olan yeni İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich'in, "Müslümanların Almanya'ya ait olduğu, ancak İslamiyet'in Almanya'ya ait olduğunun tarihte belgelenmediği" sözlerinden sonra Hristiyan Birlik partili (CDU/CSU) politikacılar arasında İslamiyet'in Almanya'daki rolü konusunda tartışma başladı.
    CDU/CSU Federal Meclis Grubu Başkanı Volker Kauder, "Passauer Neue Presse" gazetesine yaptığı açıklamada, Müslümanların Almanya'ya ait olduğunu belirterek, "Ancak İslamiyet bizim toplumumuzu şekillendirmemiştir, bugün de şekillendirmemektedir. Bu nedenle İslamiyet Almanya'ya ait değildir" dedi.

    Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Federal Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı Wolfgang Bosbach da "Spiegel-TV" adlı haber programında yaptığı açıklamada, "İslamiyet tabii ki ülkemizdeki gerçeğin güçlü bir kısmı, ancak ülkemizin kimliğine ait olduğunu söyleyemem" diye konuştu.

    CDU'lu Federal Meclis Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Ruprecht Polenz ise "Neue Osnabrücker Zeitung" gazetesine yaptığı açıklamada, "Bir dünya dininin Almanya'ya ait olmadığını söylemek uygun değil. Aksi takdirde burada yaşayan yaklaşık 4 milyon Müslüman, dinlerinin resmen tanınmadığı duygusuna kapılabilir" dedi.

    Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un, "İslamiyet Almanya'ya aittir" sözlerini de destekleyen Polenz, Wulff'un, bu sözleriyle İslamiyet'in ülkeyi Hristiyanlık kadar etkilediği şeklinde bir iddia da ortaya atmadığını sözlerine ekledi.

    Sosyal Demokrat Partili (SPD) Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanı Guntram Schneider de "Rheinische Post" gazetesine yaptığı açıklamada, Bakan Friedrich'in, açıklamalarıyla göçmenlerin Alman toplumuna uyumunu engellediğini söyledi.

    Alman İslam Konseyi Başkanı Ali Kızılkaya da Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Friedrich'in, İslam konferanslarının inanılırlığına zarar verdiğini belirterek, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Müslümanların bu topluma ait olup olmadığı konusuna açıklık getirmesi gerektiğini söyledi.

    Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat, yeni İçişleri Bakanı Friedrich ile diyalog kurmak ve çözümlere ulaşmak istediklerini ifade ederek, "Ancak eğer İçişleri Bakanı kavga istiyorsa, onu da bulur" diye konuştu.




    Alman siyasetçilar arasında İslam tartışması Yorumları