Suriye Büyükelçiliği'nden teşekkür   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-05-2011 (18:56)   Son Mesaj: 03-05-2011 (18:56)    Cevap: 0    Gösterim: 516  

    03-05-2011

    Suriye Büyükelçiliği'nden teşekkür

    Suriye Büyükelçiliği'nden teşekkür


    Panama bandıralı yük gemisi ''Captain Eglio'' ile Marmaris'e getirilen 822 Suriyelilerin, Libya'daki olayların başlangıcından beri Türkiye'de karşıladıkları en büyük Suriye grubu olduğunu belirterek, tahliye için Türkiye'ye teşekkür etti.

    Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Kabalan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyelilerin Libya'dan tahliye edilmesinde yaptıkları yardımlar ve gösterdikleri misafirperverlik için Türk halkına ve hükümetine teşekkür etmek istediğini söyledi.
    Çatışmaların yaşandığı Libya'nın Mısurata Limanı'ndan yola çıkan Panama bandıralı yük gemisi ''Captain Eglio'' ile yaklaşık üç gün süren yolculuğun ardından geçen gece 822 Suriyelinin Marmaris'e geldiğini kaydeden Büyükelçi, 130'un üzerinde bebek ve çocuk ile bazı hamile kadınların da aralarında bulunduğu 822 kişinin sağlıklı bir şekilde Türkiye'ye ulaştığını kaydetti.

    Marmaris Limanı'nda, Muğla Valisinden Emniyet Müdürüne kadar bütün yetkililerin Suriyelileri kendi kardeşleri gibi karşıladığına işaret ederek, çok duygusal bir karşılama töreni olduğunu vurguladı.

    Tahliye edilen Suriyelilerin, Suriye-Türkiye sınırında gerekli işlemleri yapıldıktan sonra bugün ülkelerine vardıklarını bildiren Kabalan, "Türk dostlarımıza her şey için teşekkür etmek istiyorum. Bu, Libya'daki olayların başlangıcından beri Türkiye'de karşıladığımız en büyük Suriye grubuydu" dedi.

    "Harika bir iş çıkaran Türk Dışişleri Bakanlığı yetkililerine de özel teşekkür etmek istediğini" ifade eden Büyükelçi Kabalan, Türkiye'nin birçok uçak ve gemi seferi organize ettiğini, atılan bütün adımların Ankara'dan takip edildiğini söyledi.

    Kabalan, "Türk yetkililer mükemmel bir iş çıkardılar. Libya'daki Suriye ve Türk vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Burada ve Suriye'de bir takımmış gibi çalıştık. Suriye hükümeti ve halkı adına kalpten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    -ARAMIZDA YÜKSEK DÜZEYDE BİR KOORDİNASYON VAR-

    Vatandaşlarının Libya'dan tahliyelerinin Suriye tarafından da yürütüldüğünü ancak Türkiye ve Suriye arasında bu süreçte yüksek düzeyde bir koordinasyon olduğunu vurgulayan Büyükelçi Kabalan, Suriye gemileri ve uçakları ile de Türk vatandaşlarının tahliye edildiğini belirterek, "Bunu dost, kardeş iki komşu ülke olarak karşılıklı yapıyoruz" dedi.

    Mısurata'da tahliye edilmeyi bekleyen Suriyeli kalmadığını belirten Kabalan, Libya'da büyük bir Suriyeli toplumu olduğunu, günlük sayısı 10'a varan uçuşlar ve gemi ve askeri eğitim gemi seferleri ile Suriyelilerin büyük çoğunluğunu tahliye ettiklerini, kalan az sayıdaki Suriyelinin tahliyesini de sürdürdüklerini ifade etti. Kabalan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın talimatıyla bütün imkanlar seferber edilerek bu tahliyelerin yapıldığını belirterek, bu kavganın çok yakın zamanda bitmesini umut ettiklerini sözlerine ekledi.




    Suriye Büyükelçiliği'nden teşekkür Yorumları