Başbakanlık'a hergün 3500 talep gidiyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-05-2011 (18:57)   Son Mesaj: 03-05-2011 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 479  

    03-05-2011

    Başbakanlık'a hergün 3500 talep gidiyor

    Başbakanlık'a hergün 3500 talep gidiyor


    Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) Şube Müdürü Halil Demirtaş, elektronik ortamda günde 3 bin 500 talep aldıklarını bildirdi.

    Türkiye Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliğince, belediyelerin basın danışmanları ve basın halkla ilişkiler müdürlerine yönelik düzenlenen eğitim toplantısının öğleden sonraki oturumu, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi başkanlığında yapıldı.
    Oturumda konuşan Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) Şube Müdürü Halil Demirtaş, Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun ile Bilgi Edinme Hakkının Kullanılmasına Dair Kanunla ilgili belediyelerin vatandaşa karşı yükümlülükleri konusunda bilgi verdi.

    BİMER'in 2006 yılında vatandaşla doğrudan iletişim kurmak için kurulduğunu anlatan Demirtaş, vatandaşın belediyelerden taleplerine yasal süre içinde cevap verilip verilmediğini de takip edebildiklerini ifade etti. Demirtaş, ''Elektronik ortamda günde 3 bin 500 talep alıyoruz'' dedi.

    Bilgi Edinme Hakkının Kullanılmasına Dair Kanuna göre devlet sırrı, istihbarat ve kişilerin güvenliğiyle ilgili bilgiler dışında her türlü bilgi ve belgenin talep halinde vatandaşa verilmesi gerektiğini kaydeden Demirtaş, ''Taleplerini değerlendirmek, yasal süre içinde geri dönmek zorundayız. Yoksa ok bize dönüyor'' diye konuştu.

    Gazeteci-yazar Prof. Dr. İsa Kayacan da basın danışmanlarının, belediyelerde kadrolu ve resmi bir sıfatla göreve başlaması gerektiğini ifade etti. Kayacan, basın danışmanlarının kapısının 24 saat açık olması gerektiğini belirterek, basın danışmanlarının gazeteler arasında siyasi ayrım yapmamaları gerektiğini, ''yerel gazetelerin belediyeye sokulmaması'' gibi kararların ise yanlış olduğunu ifade etti.

    -ANKARA ÖRNEĞİ-

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan da medyadan en büyük beklentilerinin ''doğru haber'' olduğunu söyledi.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesinin bütçesinin 17 milyon TL olduğunu belirten Tekcan, bütçenin bu yıl 35 milyon TL olarak gerçekleşeceğini kaydetti. Tekcan, başarılı çalışmaları dolayısıyla daireye kendi görevleri dışında da sorumluluklar verildiğini ifade etti.

    Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi olarak 200 personelle çalıştıklarını anlatan Tekcan, iletişim fakültelerinin halkla ilişkiler bölümünden mezun 120 kişiyi işe aldıklarını vurguladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bu alım sırasında adayları 3 gün boyunca tek tek kendisinin sınava tabi tuttuğuna değinen Tekcan, halkla ilişkilerin sabır istediğini söyledi.

    Özellikle telefonla vatandaşların talep ve şikayetlerini karşılayan personelin son derece sabırlı olması gerektiğinin altını çizen Tekcan, ''Telefonla şikayet alan arkadaşların siniri alınmıştır. Çünkü onlara dümdüz küfür ediliyor'' dedi.

    Melih Gökçek'in gazeteci olmasının da kendisi için büyük şans olduğunu hatırlatan Tekcan, ''Bizler belediye başkanlarına seçim kazandıran insanlarız. O nedenle halkla ilişkiler ve basın, bir belediyenin olmazsa olmazıdır'' diye konuştu.

    Basın danışmanlarının birçok konuda belediye başkanlarını ikna etmesi gerektiğini de belirten Tekcan, ''Yeminle söylüyorum Türkiye'de en zor Belediye Başkanı Melih Gökçek. İkna edeceğiniz adamın gazeteci olması benim çok büyük şansım'' dedi.




    Başbakanlık'a hergün 3500 talep gidiyor Yorumları