Kadınların 'şiddete son' mitinginde polisten süpriz   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-05-2011 (17:57)   Son Mesaj: 03-05-2011 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 521  

    03-05-2011

    Kadınların 'şiddete son' mitinginde polisten süpriz

    Kadınların 'şiddete son' mitinginde polisten süpriz


    Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Kadıköy Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılanlar, polislerin sürpriziyle karşılaştı.Arama noktasında çiçeklerle karşılanan eylemciler, daha önce karşılaşmadıkları bu durumun şaşkınlığını yaşadı.

    Kadıköy Rıhtım Meydanı"nda İstanbul 8 Mart Kadın Platformu tarafından düzenlenen kadınlara destek mitingi için yaklaşık bin kişi Kadıköy"de toplandı.
    Rıhtım Caddesi"nde yürüyen eylemciler sloganlar ve pankart eşliğinde Kadıköy Meydanı"na kadar geldi. Arama noktasına gelen eylemci kadınları polisler çiçeklerle karşılayınca ilginç görüntüler yaşandı.

    Kadın polisler ellerindeki çiçekleri arama noktasından geçen eylemci kadınlara verdi. Çiçeklerle karşılanmaya şaşıran kadınlar polisleri öptükten sonra miting alanına girdi.

    Kadıköy Meydanı"nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü hatırlatmak amacıyla kadınlara destek amaçlı miting düzenlendi. Yüzlerce kadının katıldığı mitingde "kadına şiddete son" sloganları atıldı.

    Kadıköy"de İstanbul 8 Mart Kadın Platformu tarafından düzenlenen eylem Rıhtım Caddesi"ndeki yürüyüşle başladı. "Katiller, tecavüzcüler, tacizciler evimizde" yazılı pankart açan grup, "Yaşasın kadın dayanışması", "Yaşasın 8 Mart, yaşasın mücadelemiz" şeklinde slogan attı.

    Grup sloganlar ve dövizler eşliğinde Kadıköy Meydanı"na kadar geldi. Burada arama noktasından geçen eylemciler Meydanı tamamen doldurdu.

    Eylemci kadınlar meydanda da slogan atmaya devam etti. Eylemcilere hitaben bir konuşma yapan tertip komitesi üyesi Rahime Demir 8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nün tarihi hakkında bilgi verdi. Kadına yönelik şiddete son verilmesini isteyen Demir, "Her gün en az beş kadının öldürüldüğü bir ülkede yaşıyoruz. Kadın katliamı bir cins kırımı gibi sürüyor.

    Erkek egemen sistem bu katliamın hem kaynağı hem de devleti. Ordusu polisi karakolu yargısı zihniyetiyle katillerin koruyucusu ve kollayıcısıdır." diye konuştu.

    Demir"in konuşmasının ardından program konserle devam etti.

    "ARTIK HİÇ KİMSE ÖLMESİN"

    Mitinge katılan kadınlar barış çağrısı yaptı. Türkiye"deki çatışmaların artık bitmesini isteyen kadınlar kendilerinin de özgür olmasını istedi. Türkiye"de Kürt sorunu olduğunu anlatan bazı kadınlar, "Özgür olmak istiyoruz. Türkiye"nin içinde bir sorun var.

    Kürt halkının sorununun çözülmesini istiyorum. Bu savaş bitsin. Hiç kimse ölmesin. Ne Türk ölsün ne de Kürt ölsün. Hiç kimse ölmesin yaşasın kadın hakları." ifadelerini kullandı. Mitinge katılan bir başka kadın ise, "Özellikle Kürt kadını için buradayız.

    Bütün kadınların 8 Mart günü kutlu olsun. Görüyorsunuz her sene biraz daha çoğalıyoruz. Kadınların sesi daha yüksek çıkıyor." şeklinde konuştu.

    Öte yandan eylem sırasında çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Meydandaki miting sebebiyle sahile çıkan bütün yollar trafiğe kapatıldı. Vatandaşlar yollar kapalı olduğu için gidecekleri yere yürümek zorunda kaldı.




    Kadınların 'şiddete son' mitinginde polisten süpriz Yorumları