Mardin'de elektrik kesintilerine protesto   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-05-2011 (17:58)   Son Mesaj: 03-05-2011 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 461  

    03-05-2011

    Mardin'de elektrik kesintilerine protesto

    Mardin'de elektrik kesintilerine protesto


    Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaşanan elektrik kesintileri Yerel Gündem 21 Kent Konseyi öncülüğünde protesto edildi. Açıklaması yapmak isteyen konsey üyeleri, polis engeli ile karşılaştı.

    İlçe merkezindeki DEDAŞ İşletme Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmak isteyen konsey üyeleri, polis engeli ile karşılaştı.
    Belediye ve Kent Konseyi Başkanı Ayşe Gökkan ile Emniyet Müdürü Abdullah Kara arasında geçen tartışma sonucunda Mitanni Kültür Merkezi önünde toplanan grup Lozan Caddesi üzerinden ilçe merkezinde bulunan DEDAŞ Nusaybin İşletme Müdürlüğü"ne yürümek istedi.

    Amerikan Pazarı bitişinde polis, DEDAŞ İşletme Müdürlüğü önünde basın açıklamasına izin vermeyeceklerini bildirdi. DEDAŞ önüne gitmekte ısrar eden grup ile polis arasında yine kısa süreli gerginlik yaşandı.

    Başkan Gökkan burada yaptığı konuşmada, Ankara merkezli kanunların siyasi gerekçelerle Nusaybin"i cezalandırdığını söyledi. Nusaybin"in karanlıkta kaldığı için cinayetler işlendiğini, taciz ve tecavüzlerin yaşandığını savunan Gökkan; "Çocuklarımız okula gidemiyor tüm ilçe mağdur durumda.

    Mardin Valisi, kaçak kullanımdan dolayı Nusaybin"in elektrik sorununun gündemin çıkardığını söylüyor. Ben sayın valiye sesleniyorum. Nusaybin"in kullandığı tüm elektrik İstanbul"daki bir fabrika elektriğine bedel değildir" dedi.

    Gökkan"dan sonra Kent Konseyi Genel Sekreteri Süleyman Tekin, basın açıklaması metnini okudu. Kent Konseyi, Nusaybin"in Elektrik Sorunuyla İlgili Başbakanlık, Enerji Bakanlığı, TEDAŞ Genel Müdürlüğü, Mardin Valiliği, TEDAŞ Bölge Müdürlüğü Ve Elektrik Mühendisleri Odası'na, birer dosya göndereceği kaydedildi.




    Mardin'de elektrik kesintilerine protesto Yorumları