Sadece kendini değil tüm Arap dünyasını da yaktı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-05-2011 (17:58)   Son Mesaj: 03-05-2011 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 559  

    03-05-2011

    Sadece kendini değil tüm Arap dünyasını da yaktı

    Sadece kendini değil tüm Arap dünyasını da yaktı


    Tunus'ta kendisini yakarak Arap dünyasındaki isyan hareketini başlatan seyyar sebze satıcısı Buazizi'nin annesi oğluyla gurur duyduğunu söyledi.

    Tunus'ta 17 Aralık'ta kendisini yakarak ülkesinde ve Arap dünyasındaki özgürlük ve demokrasi gösterilerini başlatan 26 yaşındaki seyyar sebze satıcısı Muhammed Buazizi'nin annesi, oğlunun "Tunus halkı ve tüm dünyada ateşi yakan" hareketiyle gurur duyduğunu açıkladı.
    Manubya Buazizi İngiliz The Sun gazetesine yaptığı açıklamada, oğlunun hayalinin erkek ve kız kardeşlerinin eğitim masraflarını karşılamak olduğunu belirterek, "Kendisi istediği eğitimi alamamıştı. Kardeşlerinin kendisi gibi yoksul olmasını istemiyordu" dedi.

    "Oğlumla gurur duyuyordum, şimdi daha çok gurur duyuyorum. Muhammed'i yakan alevler Arap dünyasını da yaktı" diyen Manubya Buazizi, oğlunun Tunus halkı ve tüm dünyada ateşi yakan alev olduğunu söyledi.





    Sadece kendini değil tüm Arap dünyasını da yaktı Yorumları