Helga biniyorsa Ayşe de artık binecek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-05-2011 (17:37)   Son Mesaj: 03-05-2011 (17:37)    Cevap: 0    Gösterim: 478  

    03-05-2011

    Helga biniyorsa Ayşe de artık binecek

    Helga biniyorsa Ayşe de artık binecek


    Erzincan'da TOKİ'nin toplu anahtar teslim töreni ve çeşitli açılışlar öncesinde halka hitap eden Başbakan Erdoğan, Erzincan'ın büyük değişim geçirdiğini ifade ederken Erzincan'a 2011 için bir de müjde verdi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, laf değil, iş ürettiklerini belirterek, ''Benim milletim bu laflardan çok çekti, bununla çok oyalandı. Artık laf değil icraat istiyordu milletim. İşte onun için bizi iktidara getirdiniz, bize iktidar teslim ettiniz'' dedi.
    Başbakan Erdoğan, Erzincan'da Kızılay Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasında, 12 Eylül'de yapılan halkoylamasında yüzde 64 oranında ''evet'' oyuyla demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, büyük Türkiye idealine sahip çıkan Erzincan'a teşekkür ettiğini belirtti.

    Erzincan'a her geldiğinde, kentin daha da değiştiğini, büyüdüğünü, ilerlediğini gördüğünü belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Ama bugün Erzincan'ı bir başka görüyorum. Erzincan, geçmişle asla kıyaslanamayacak bir değişim sürecine girdi. Erzincan artık kabuğunu kırdı, Doğu'nun yıldız bir şehri haline geldi. Biz burada tarih boyunca çok büyük acıların yaşandığını biliyoruz. Erzincan savaşlarda yıkıldı, Erzincan işgalde yağmalandı, Erzincan ihaneti, mezalimi, katliamı yaşadı. Erzincan, 1939'da ve 1992'de iki büyük deprem yaşadı. Yaşanan tüm acılara sizler göğüs gerdiniz, yaşanan tüm acılara sabrettiniz.

    Erzincanlı, Tercanlı Ozanımız Aşık Daimi'nin şu dizeleri adeta yüreğimize işledi, 'Ne ağlarsın benim zülfü siyahım bu da gelir, bu da geçer ağlama, göklere erişti figanım, ahım, bu da gelir bu da geçer ağlama, Daimi'yem her can ermez bu sırra, gerçek aşık olan erer o nura, Yusuf sabır ile vardı Mısır'a, bu da gelir, bu da geçer ağlama...' Evet, sabırla metanetle, dirayetle artık o acı hatıraları geride bırakıyoruz. Gece gündüz çalışarak, alın teri dökerek, durmadan, duraksamadan, güçlü Türkiye'yi, güçlü Erzincan'ı inşa ediyoruz. Yaşadıklarımızdan artık ders çıkarıyoruz. Aynı acılar tekrar yaşanmasın, felaketler canlara dokunmasın diye adeta çırpınıyoruz.''

    Erzincan ile de yakından ilgili çok ibretlik bir gerçeği anlatmak istediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

    ''Yıl, 1914. İşgal kuvvetleri kuzeyden, doğudan Erzurum'a, Erzincan'a doğru ilerliyor. Osmanlı Devleti buraya, Erzincan ve Erzurum'a asker göndermek istiyor. Seferberlik başlıyor, sevkıyat aynı şekilde başlıyor. Ama çok acıdır, İstanbul'dan Erzincan'a, Erzurum'a ne tren yolu var ne araba yolu var. İstanbul'dan, Haydarpaşa'dan vagonlara doluşan askerlerimiz, subaylarımız, gözyaşlarıyla uğurlanıyor. Tren Eskişehir'e, Afyon'a, Konya'ya, oradan da Niğde'nin Ulukışla ilçesine 3 gün 3 gecede ulaşıyor.

    Bir yazarımız, Şevket Süreyya Aydemir, o günlerde asteğmendir ve şunları yazar, 'Kayseri'yi, Sivas'ı aşıp Erzincan'a, Erzurum ilerisine, Rus, Acem sınırına varan yollar, buradan Ulukışla'dan başlıyordu. Bozuk düzen bir takım izlerden ibaret olan bu yolların uzadığı istikamette ne bir karış demir yolu, ne de motorlu vasıta vardı' diyor. Evet... Ulukışla'dan Erzurum 900 kilometre. Askerimiz, subayımız, bu 900 kilometre yolu yayan olarak yürüyordu. Selahattin isimli bir teğmen şunu söylüyor, 'Üç gün üç gecedir trende sersem olmuştuk. Portatif karyolalarımızı açtık, açık havaya kurduk ve elbiselerimizle yattık. Sabah gün açılırken uyandığımız zaman, gece yağan kırağı nedeniyle, battaniyelerimizin üzerinin adeta buz tuttuğunu gördük.' Düşünebiliyor musunuz? Bu şartlarda, 900 kilometreyi yaya geçen askerimiz, üstü başı yırtılmış, bitmiş, tükenmiş bir halde Erzincan'dan cepheye gönderiliyordu.''

    -''DEMİRYOLU, KARAYOLU SEFERBERLİĞİNİ YENİDEN BAŞLATTIK''-

    Cumhuriyeti kuranların yol olmamasının, demiryolu olmamasının ne anlama geldiğini çok iyi bildiklerini belirten Erdoğan, ''1923'ün hemen, hemen ardından, başta Erzurum ve Erzincan olmak üzere ülke genelinde bir demiryolu, karayolu seferberliği başlattılar. Ne var ki onlar gitti, bu seferberlik de sona erdi'' diye konuştu.

    ''İşte biz bu seferberliği yeniden başlattık, fark bu'' diyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

    ''Yol yoksa bağımsızlık yok dedik, yol yoksa özgürlük yok dedik, yol yoksa medeniyet yok dedik, kalkınma yok dedik. Bu işin başına da Erzincan'ı bilen, Erzincan'ın acılarını bilen, kendisi de Erzincanlı olan bir kardeşimizi getirdik, Binali Yıldırım. Biz görevi devraldığımızda, 2002, Cumhuriyetimizin 79'uncu yılı, 79 sene geçmiş aradan, yapılan, değerli kardeşlerim, duble yol miktarı 6 bin 100 kilometreydi. Biz bunun üzerine şu iktidarımız döneminde 8 yılda 13 bin 600 kilometre duble yol ilave ettik. 8 yılda, bu ne demektir aslında biliyor musunuz? Yani Cumhuriyet tarihini de aslında 8'e böleceğiz ve onu 8'e böldüğünüz zaman şu 13 bin 600'ü de 10 ile çarpmamız lazım. Onu 10 ile çarptığımız zaman bu yaklaşık 130 bin kilometre yapar. Böyle çalıştık, çalışıyoruz, çalışacağız.

    Bakın ben size bir örnek vereyim, 2002 yılının sonunda Erzincan'da ne kadar bölünmüş yol vardı biliyor musunuz? Ne kadar? 7 kilometre. Peki biz şu iktidarımız döneminde, 8 yılda Erzincan'a ne kadar bölünmüş yol yaptık biliyor musunuz, tam 247 kilometre bölünmüş yol yaptık. Halep oradaysa arşın Erzincan'da. Değerli kardeşlerim, 79 yılda yapılanın 35 katından fazlasını yaptık. Biz laf üretmiyoruz, biz iş üretiyoruz. Mesele bu. Benim milletim bu laflardan çok çekti, bununla çok oyalandı. Artık laf değil icraat istiyordu milletim. İşte onun için bizi iktidara getirdiniz, bize iktidar teslim ettiniz.''

    Millete layık olma gayreti içinde olduklarını söyleyen Erdoğan, ''Hamdolsun şu ana kadar da sözümüzde durduk, durmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin bölünmüş yol haritasını, deniz yolları, demir yolları haritasını kökten değiştirdik. Az önce değerli Bakanım ifade etti. Kendilerine şunu söylemiştim, Binali, bak, artık bunun adı hava yolu olmayacak, halkın yolu olacak. Yani benim vatandaşım artık otobüsle gitmeyi yavaş yavaş bırakacak, uçakla gidebilir hale gelecek. Artık benim vatandaşım uçaklarla gidebiliyor mu, elhamdülillah bugünleri görebildik, gidebiliyor. Uçakla seyahat, sadece kaymak takımının işiydi. Ama şimdi benim vatandaşım da gidebiliyor. Bugünleri gördük'' diye konuştu.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partileri için, ''Bizim icraatımızın ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz, farkımız bu'' dedi.

    Başbakan Erdoğan, Erzincan'da Kızılay Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasında, Cumhuriyeti kurma mücadelesini verenlerin doğru dürüst tren bile göremediğini ama şimdi hızlı trenin Erzincan'a da geleceğini söyledi.

    Ankara ile Eskişehir'in hızlı trenle birbirine bağlandığını ifade eden Erdoğan, Ankara-Konya hattının tamamlandığını, test sürüşlerinin yapılmakta olduğunu, mayısta normal sürüşlere başlanmasının planlandığını anlattı.

    Ankara-Sivas hattında ve Bursa hattında çalışmaların devam etiğini dile getiren Erdoğan, ''Şimdi artık sırada Sivas-Erzincan tren hattı var. Bu yılın yatırım programına Sivas-Erzincan hızlı tren hattını aldık, inşallah çalışmalara başlıyoruz. Ankara-Erzincan arasını 3,5 saate indiriyoruz. Ankara'dan bineceksiniz hızlı trene 3,5 saat sonra buradasınız'' diye konuştu.

    Erzincan-Trabzon hızlı tren hattını da projelendirdiklerini ve çalışmalarını başlatacaklarını belirten Erdoğan, ''Erzincan'a hayırlı olsun. Trabzon'a hayırlı olsun, Sivas'a hayırlı olsun. Konya'ya hayırlı olsun. Eskişehir'e, İstanbul'a hayırlı diyoruz. George hızlı trene binecek de Helga hızlı trene binecek de benim Ahmet'im, Mehmet'im, Hasan'ım, Hüseyin'im, Ayşe'm, Fatma'm niçin binemesin. Onlar da binecek'' dedi.

    -YENİ YOLLAR VE HAVAALANI TERMİNALİ-

    Bugün Erzincan'a yeni yollar, yeni bir havaalanı terminali kazandırdıklarını ve bunun açılışını yaptıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

    ''Havaalanının terminalini gördünüz değil mi? Eskiden neydi? Kulübe. Şimdi modern bir terminal binası, tamamen çelik konstrüksiyondan. Niye böyle yaptık? Burası deprem bölgesi. İstedik ki bundan etkilenmeyen bir havaalanı terminal binasına sahip olalım. Bunu yaptık.

    Bununla kalmadı. Şimdi ben Erzincanlı kardeşlerime sesleniyorum. Çevreyolu güzergahında, şehre girerken kentsel dönüşüm değişim kapsamında oralardaki mahalleler var. İşimizi kolaylaştırın. Bir an önce onları yıkalım. Gayet güzel, toplu konut idaremizle buralara modern binaları inşa edelim. Size yakışanı inşa edelim. Orada yine siz oturacaksınız. Başkası değil. Çünkü size yakışan bu. Ama bunları biz size yakıştıramıyoruz. Bunu istiyoruz.''

    -81 FARKLI HİZMET VE YATIRIMIN AÇILIŞI-

    Erzincan da bugün tarihi bir günü paylaştıklarını dile getiren Erdoğan, tek bir açılış töreniyle, 81 farklı hizmet ve yatırımın toplu açılışını gerçekleştirdiklerini bildirdi.

    Erdoğan, ''Fakat, anamuhalefeti de muhalefeti de onlar bunu anlamaz. Onların aklı falan bunu almaz. 'Başbakan geldi, yine aldattı' derler. Çünkü bizim icraatımızın ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz, farkımız bu. Herşey açık'' dedi.

    Erdoğan, Erzincan'ın bugün, yeni bölünmüş yollardan havaalanı terminal binasına, modern konutlardan MOBESE sistemine, halk kütüphanesinden, futbol sahaları ve yüzme havuzlarına, eğitim yatırımlarından Telekom ve PTT yatırımlarına, kent ormanlarından meralara, KÖYDES yatırımlarından Erzincan Belediyesi ve Erzincan Valiliği yatırımlarına kadar toplam 81 büyük yatırımla buluştuğunu kaydetti.

    Ulaştırma Bakanlığının Erzincan Havaalanı Terminal Binası ve Havaalanı pist onarımı için 79 milyon TL harcama yaptığını bildiren Erdoğan, bugün bu iki eseri Erzincanlıların hizmetine sunduklarını belirtti.

    Yine ulaştırma alanında 20 farklı projeyi, toplam 480 milyon TL'lik yatırımı bugün hizmete sunduklarını belirten Erdoğan, 1986 yılında başlanan 50 kilometrelik Sansa Boğazı Yolu'nu, 1998 de başlanan Erzincan Çevre Yolu'nu tamamladıklarını ve bugün açılışını yaptıklarını söyledi.

    Erdoğan, 2006 yılında başlanan 39 kilometrelik İmranlı-Refahiye Ayrım Yolu'nu, 2005 yılında başlanan 60 kilometrelik Refahiye-Erzincan Yolu'nu, 2008 de başlanan 38 kilometrelik Erzincan Havaalanı Ayrımı ile Pülümür Ayrım Yolu'nu tamamladıklarını bildirdi.

    Suşehri-Gölova Ayrımı Yolu ile İmranlı-Refahiye Ayrımı Yolu'nun yapımına 2006 yılında başladıklarını ve bitirdiklerini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

    ''Erzincan Havaalanı Yolu, İliç-Kemaliye-Arapgir Yolu, Erzincan-Kemah Ayrımı yolu, Refahiye-Kemah İl Yolu, Refahiye-Kuruçay-İliç İl Yolu'nun yapımına biz başladık ve bitirdik.

    Erzincan Şehir Geçişi yaya üst geçidinin yapılması ve İliç-Erzincan-Pülümür-Kelkit-Refahiye köprülerinin yapımına biz başladık ve bugün onları da sizlerin hizmetine sunuyoruz.''

    Ulaştırma Bakanlığını bu vesileyle kutladığını ifade eden Erdoğan, bu yolların inşasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

    -EĞİTİM VE KONUTLAR-

    Eğitim alanında Erzincan'a bundan sonra yatırımların düşeceğini belirten Erdoğan, ''Çünkü, şu anda dersliklerdeki öğrenci sayısı Türkiye ortalamasının çok çok altına düşmüş vaziyette. Dersliklerde ortalama rakam, 18-19, bu civarda. Türkiye'de İstanbul'da, Ankara'da, oralarda böyle bir şey yok onu size söyleyeyim. Erzincan çok iyi bir konuma gelmiş vaziyette'' diye konuştu.

    Milli Eğitim Bakanlığı ve TOKİ eliyle yapılan 1 Anadolu Lisesi, 2 İlköğretim okulu, 1 anaokulu ve 1 lojman binasının açılışını gerçekleştirdiklerini, yine Erzincan Üniversitesi bünyesinde 4 meslek yüksek okulunu bugün hizmete sundukları bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

    ''Konut noktasında Erzincan'ı ihmal etmemiz mümkün değil. TOKİ konutlarıyla, depreme, afetlere dayanıklı konutlarla, Erzincan'ı adeta yeniden inşa ediyor, yeniden imar ediyoruz.

    TOKİ tarafından Erzincan ilimizde 3 bin 967 adet konut planladık ve konutlarımızın 3 bin 61 adedi tamamlandı. Bugün Kemaliye, Üzümlü, Yaylabaşı, Çayırlı, Geçit, Merkez İnönü Mahallesi'nde yapımını tamamladığımız tüm bu konutları hak sahiplerine teslim ediyoruz.

    Ayrıca bugün yoksul grubu için yaptığımız 1 1 olan 256 konutun hak sahiplerini de burada kura ile belirliyoruz.''

    Erdoğan, bugün Çevre Orman Bakanlığı eliyle yapılan, toplam 8 projenin açılışını da gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

    ''Atatürk Kent Ormanı, Erzincan Kent Ormanı, ağaçlandırma, erozyon, mera ve diğer hizmetleri bu açılış töreni ile Erzincan'a kazandırıyoruz.

    Bugün burada, İl Özel İdaresi tarafından başlatılan KÖYDES kapsamındaki 35 milyon TL'lik yatırımları ve İller Bankası payından yapılan köy konaklarını siz Erzincanlı vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz.

    Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz eliyle yapılan, kapalı halı sahaları, çim sahaları ve kapalı olimpik yüzme havuzunu yine bu törenle hizmete alıyoruz.

    Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından yaptırılan Türk Telekom Refahiye Halk Kütüphanesinin, Telekom ve PTT eliyle yapılan Kuzey-Güney Ana Transmisyon Fiber Kablo Projesi ile PTT Başmüdürlük Hizmet Binası'nı sizlerin hizmetine sunuyoruz.

    Erzincan Valiliğimiz tarafından yapılan Tek Adımda Hizmet Merkezi-Kent Güvenlik Bilgi Sistemi, MOBESE'nin açılışını da yine bugün yapıyoruz.''

    -ERZİNCAN BELEDİYESİ YATIRIMLARI-

    Erzincan Belediyesinin yatırım ve hizmetlerini de anlatan Erdoğan, Erzincan Belediyesi tarafından yapılan Saat Kulesi ve Aşıklar Caddesi Düzenlemesi, 4 belde ile ortak kanalizasyon şebekesi çalışmasının tamamlandığını ve bugün hizmete açtıklarını kaydetti.

    Erdoğan, 28 yeni park, buz pisti, Çamlık Sosyal Tesisleri, Engelliler Parkı'nı da bugün resmi olarak Erzincanlılarla buluşturduklarını söyledi.

    Bu eserlerin Erzincan'a hayırlı olmasını dilediğini ifade eden Erdoğan, yatırımları yapan Bakanlıklara, Valiliğe, Erzincan Belediyesine, TOKİ ile diğer kurum ve kuruluşlara, hayırseverlere ülke, millet ve Erzincanlılar adına şükranlarını sunduğunu kaydetti.




    Helga biniyorsa Ayşe de artık binecek Yorumları