Hırsızlar çaldı, yoldan geçenler umursamadı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-05-2011 (14:04)   Son Mesaj: 03-05-2011 (14:04)    Cevap: 0    Gösterim: 562  

    03-05-2011

    Hırsızlar çaldı, yoldan geçenler umursamadı

    Hırsızlar çaldı, yoldan geçenler umursamadı


    Gaziosmanpaşa'da, bir mağazanın kepenklerini patlatarak içeri giren kar maskeli hırsızlar, bir dakika 15 saniye içerisinde 6 adet plazma televizyonu alarak kaçtı.

    Hırsızların mağazadan plazma televizyonları alarak dışarı çıkmasına yoldan geçen sürücüler duyarsız kaldı. Üç gün sonra aynı iş yerine gelen hırsızlar bir kez daha mağazanın kepenklerini kırdı ancak bu sefer sürücülerden tedirgin oldukları için işin sonunu getiremedi.
    Kiralık otomobille hırsızlık yapan çetenin beyaz eşya mağazasının kepenklerini patlatması, içeriden plazma televizyonları çalması ve 3 gün sonra aynı yere yaptıkları hırsızlık teşebbüsü güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkan polisler, onlarca hırsızlık olayına karışan çeteyi çökertti.

    Hırsızlık çetesinin kameralar önünde yoldan geçer araçlara aldırış etmeden gerçekleştirdiği hırsızlı, 'Bu kadarı da olmaz" dedirtti. Güvenlik kameralarının bir anını bile kaçırmadan tanıklık ettiği hırsızlık olayı şöyle gelişti; Mevlana Mahallesi İmam Hatip Lisesi Caddesi 47 numarada bulunan beyaz eşya bayisine, saat 03:20 sıralarında gelen hırsızlar, içeriyi gözetleyip kimsenin olmadığını fark edince işe koyuluyor.

    Mağazanın önüne park ettikleri kiralık otomobilden tornavida, manivela ve demir kesme makasını alan hırsızlar, önce kepenkleri açıyor. Daha sonra mağazanın cam kapısına yönelen hırsızlar kapıyı darbelerle tuzla buz ediyor. Kırılan camdan içeri giren bir hırsız duvarda asılı duran plazma televizyonlara sarılıyor. Bu sırada arkadan gelen ikinci hırsız, panikle yerdeki bazı ürünlere çarparak

    deviriyor. Çıkan sesle paniği artan hırsız mağazadan dışarı çıkıyor. Dükkandaki plazma tv'leri tek tek yerlerinden söken diğer hırsızlar, elden ele vererek otomobile taşıyor. Hırsızlar 1,5 dakika içinde 6 plazma tv alarak arkalarında açık bir kapı ve dağınık bir dükkan bırakıp kaçıyor. Aynı kameralar olaydan 10 dakika sonra gelen polis ve vatandaşların hırsızlık karşısında yaşadığı şaşkınlığı da kaydediyor.

    Aldıkları plazmalarla yetinmeyen hırsızlar, aradan 3 gün geçtikten sonra aynı otomobille aynı saatlerde aynı iş yerine bir kez daha geliyor. Güvenlik kameraları bu seferde vazifelerini yapıyor. Otomobilden inen hırsızlar ellerinde kepenk açma aletleri ile hızlı bir şekilde dükkanın kepenklerine yöneliyor.

    Kepenkleri açmak için birkaç deneme yapan hırsızlar, yoldan geçen otomobillerden tedirgin oluyor. Otomobile geri dönen hırsızlar biraz bekledikten sonra ikinci bir teşebbüste daha bulunuyor. Tedirginliği atlatamayan hırsızlar bu sefer işin sonunu getirmeden olay yerinden hızla uzaklaşıyor.

    Hırsızlık olayı ile ilgili çalışma başlatan Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, iş yeri güvenlik kameralarını inceledi. Kar maskeli hırsızların kullandığı otomobili de mercek altına alan polisler otomobilin Fikri G. tarafından bir Rent-a Car şirketinden kiralandığını tespit etti.

    Şirketin Araç Takip Sistemi (GPRS) kayıtlarını inceleyen polis, hırsızlık olayını ve hırsızlığa teşebbüsün aynı şahıslar tarafından kiralanan bu otomobille gerçekleştirildiğini belirledi. Çalışmlarını derinleştiren polisler, hırsızlık için kullanıldığı bilgisine ulaştıkları bir otomobili içinde 3 kişinin bulunduğu sırada durdurdu. Araçta yapılan aramalarda ise; 3

    adet kar maskesi, 8 eldiven, 5 LCD televizyon, 1 elektrik süpürgesi, 1 demir kesme makası, 1 uzun tornavida, 1 levye, 1 falçata, 1 yan kesici, 1 boru anahtarı, 2 tornavida ve cep telefonu ele geçirildi. Araç üzerine takılı olan plakanın Haliç Polis Merkezi'nden çalındığı ve müştekinin çalıntı müracatının bulunduğu tespit edildi. Otomobilde bulunan Murat D. (23), Mehmet Ş. (28)ve Fatih G.'i (22) ise gözaltına aldı. Aynı çete ile bağlantısı tespit edilen ve hırsızlık yapılan araçları kiralayan Fikri G. de (30) gözaltına aldı. Fikri G.'nin Fatih G.'nin ağabeyi olduğu ortaya çıktı.

    Şüphelilerden Murat D.'nin uyuşturucu madde satmak, Mehmet Ş.'nin ev ve iş yerinden hırsızlık ve silahlı yaralama, Fatih G'nin hırsızlık, yağma, Fikri G.'nin ise mala zarar verme suçundan arandığı ve 10 adet değişik suçlardan kaydı olduğu tespit edildi. Şahıslardan ele geçirilen ürünler ve suç aletlerine el konulurken zanlılar sorguya alındı.

    Emniyette susma haklarını kullanan 4 şüpheli işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.




    Hırsızlar çaldı, yoldan geçenler umursamadı Yorumları