Ruhsatsız evlerini kendi elleriyle yıkıyorlar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-05-2011 (12:54)   Son Mesaj: 03-05-2011 (12:54)    Cevap: 0    Gösterim: 723  

    03-05-2011

    Ruhsatsız evlerini kendi elleriyle yıkıyorlar

    Ruhsatsız evlerini kendi elleriyle yıkıyorlar


    Çorlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesindeki inşaat kontrol ekipleri tarafından tespit edilen ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılar, sahipleri tarafından ceza yememek için yıkılıyor.

    Yıkımda vatandaşların kendi evlerini yıkmalarında, yeni uygulanmaya başlanan ceza miktarları önemli rol oynuyor.
    Tekirdağ"ın Çorlu ilçesinde inşaat kontrollerini sürdüren İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, ruhsatsız ve ruhsata aykırı binaları tespit ederek yasal işlem yapıyor.

    İmar Kanunu ve mevzuatlarında 2009 yılı Aralık ayında yapılan değişiklikle, İmar Kanunu'nun 42. maddesinde belirtilen para cezalarının miktarları belirgin bir şekilde yükseltildi. Değişiklikle ruhsatsız ve ruhsata aykırı inşa edilen yapıların sahiplerine ve sorumlu kişilere kesilen cezalar da önemli yaptırımlar getirildi.

    Ayrıca kent estetiğini tehdit eden kişiler hakkında, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ''İmar Kirliliği'ne neden olmak'' suçlamasıyla açılan davalar sonucunda ilgili kişilere 10-24 ay arasında değişen hapis cezaları veriliyor.

    İmar Kanunu'nda yapılan değişimlerin getirdiği ağır yaptırımlar sonucunda, ruhsatsız ve ruhsata aykırı bina yapan veya yaptıran vatandaşlar, cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalmamak için bu kaçak yapıları kendi imkânları ile yıkıyor. İmar Müdürlüğü İnşaat Kontrol ekipleri de vatandaşların yıkım çalışmalarını yerinde takip ediyor.

    İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, ''2010 -; 2011 yıllarında İmar Kanunu ve mevzuatlarında yapılan değişiklikten dolayı ağır yaptırımlar uygulanmaya başlandı. Ruhsatsız ve ruhsata aykırı inşaat yapan vatandaşlar, bu tür binaları kendileri yıkmaya başladılar.

    İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerimiz hiçbir şahıs ve kurum ayrım gözetmeksizin denetimlerini sürdürmekte. Dolayısıyla ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmalara kesinlikle göz yumulmamakta. Bu kapsamdaki çalışmalarımızı adil ve hakkaniyetli bir şekilde yürütüyoruz.'' dedi.




    Ruhsatsız evlerini kendi elleriyle yıkıyorlar Yorumları