28 Şubat'ta işten atılanların mücadesi sürüyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-05-2011 (12:58)   Son Mesaj: 03-05-2011 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 399  

    03-05-2011

    28 Şubat'ta işten atılanların mücadesi sürüyor

    28 Şubat'ta işten atılanların mücadesi sürüyor


    28 Şubat sürecinde hükümet değişikliğinden sonra işten çıkarıldıklarını belirten mağdurlar yıllardır hukuk mücadelesi veriyor. 1997 tarihinde Adana başta olmak üzere 34 ilinde yapılan sınav sonrası atamalar gerçekleşti.

    İzzet Sağlam, Mahmut Özdemir, Hadi Kayintu, İshak Ege, Naim Buzrul, Meryem Çungur Uzamaz ve Şükran Boz, 1997 yılında girdikleri sınavla bekçi, temizlikçi ve şoför olarak farklı illerde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde işe başladı.
    Sayıları 300'ü bulan memurlar Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı kurumlarda hizmetli olarak işe başladı. 657'ye tabi memurluk hakkını kazanan mağdurlar, 30 Haziran'da işbaşı yaptı. Ancak 28 Şubat sürecinde Refahyol hükümeti değişince sınavlarda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla işten çıkarıldılar. Osmaniye'de işe başlayan ancak daha sonra atılan 17 kişi, Adana 2. İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

    2. İdare Mahkemesi sınavda yapılan usulsüzlükten adayların sorumlu olmayacağını vurgulayarak bekçi, hizmetli ve şoförlerden oluşan 17 kişinin işe tekrar başlamasının önünü açtı. Yaklaşık 8 ay sonra tekrar işe başlayan mağdurlar, yeniden açılan bir dava sonrası işten çıkarıldı.

    Danıştay, 12 Dairesi'nin kararı sonrası yeniden işsiz kalanlar, haklarını aramayı bırakmayarak hukuk mücadelesine 13 yıldır devam ediyor. Mağdurlar en son TBMM'ye giderek partilerin grup başkan vekillerinden mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

    Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini kaydeden Meryem Çungur Uzamaz, "28 Şubat sürecinde ciddi hukuksuzluklar yapıldı. Biz de mağdurlardanız. İşimize geri dönmek istiyoruz. 28 Şubat mağduru memurlarla ilgili de düzenleme yapılmalı." diyor. Şükran Boz, kendilerinin Danıştay, mağduru olduklarını belirterek, "Biz işe girdiğimizde Refahyol hükümeti vardı.

    Hükümet değişince bizi işten çıkardılar. Danıştay, siyasi bir karar verdi. Bekçi, temizlikçi ve şoförün günahı neydi de işinden ettiler?" ifadesini kullanıyor. Referandum sonrası Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı doğduğuna dikkat çeken Mahmut Özdemir ise Anayasa Mahkemesi'ne de müracaat edeceklerini vurguluyor. Özdemir, haksız bir şekilde işten çıkarıldıklarını vurguluyor.




    28 Şubat'ta işten atılanların mücadesi sürüyor Yorumları