56 bin polis başpolislik için ter döktü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-05-2011 (13:56)   Son Mesaj: 03-05-2011 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 568  

    03-05-2011

    56 bin polis başpolislik için ter döktü

    56 bin polis başpolislik için ter döktü


    Emniyet tarafından, teşkilatın ara kademe rütbeli personel ihtiyacını karşılamak üzere düzenlenen 'Başpolislik' sınavına Türkiye genelinde 56 bin polis katıldı.

    10 yıl ve üzeri çalışan polis memurlarından sicili düzgün olanlar, 'Başpolis' rütbesi ile görevlendirilecek.
    'Emniyet Hizmetleri Sınıfı Başpolis Memuru ve Kıdemli Başpolis Memuru Rütbelerine Yükselme Esaslarına Dair Yönetmelik' hükümleri çerçevesinde hazırlanan 'Başpolis' rütbesi için bugün Türkiye genelinde sınav yapıldı. Sınav sonunda 'kıdemli başbolis' ve 'başpolis'ler atanacak.

    'Kıdemli başpolis' komiser yardımcısının astı olarak görev yapacak. 'Başpolis'ler ise bunların yardımcısı olacak.

    Branş farklılığı gözetilmeksizin merkez teşkilatı için 935, taşra teşkilatı için 8 bin 815 olmak üzere toplam 9 bin 750 'başpolis' kadrosu için açılan sınav büyük ilgi gördü. Sınava giren binlerce polis büyük heyecan yaşadı.

    Sınavda, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, genel yetenek ve genel kültür ile polisi ilgilendiren mevzuat ve uygulamalarla ilgili 100 soru yönetildi.

    300 'başpolis'in alınacağı Bursa Emniyet Müdürlüğü için bin 786 memur, Çelebi Mehmet Lisesi'nde sınava girdi. Yanlarında getirdikleri su ve yiyeceklerle baş polislik için kalem oynatan polislerin heyecanlı halleri dikkat çekti. Polisler, vatandaşa daha iyi hizmet verebilmek amacıyla baş polis olmaya çalışacaklarını ifade etti.

    MAAŞLARI 40 LİRA ARTACAK

    Başpolis olanların maaşı 40 lira artacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, 'başpolis ve 'kıdemli başpolisler'in takacağı rütbeleri de belirledi. 'Başpolisler'in takacağı rütbe, lacivert zemin üzerine beyaz floş iplikle işlenmiş kırık tek çizgiden oluşacak.

    'Kıdemli başpolisler' ise lacivert zemin üzerine beyaz floş iplikle işlenmiş kırık çift çizgiden oluşan rütbe takacak.




    56 bin polis başpolislik için ter döktü Yorumları