Tarihi sikkeleri polise satmaya çalışınca yakalandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-05-2011 (13:56)   Son Mesaj: 03-05-2011 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 554  

    03-05-2011

    Tarihi sikkeleri polise satmaya çalışınca yakalandı

    Tarihi sikkeleri polise satmaya çalışınca yakalandı


    Büyükçekmece’de, Roma dönemine ait tarihi sikkeleri müşteri kılığındaki polise satmaya çalışan kaçakçılar, yakayı ele verdi.

    Piyasa değeri yaklaşık 70 bin dolar olan sikkelerin pazarlık safhası ve baskın anı saniye saniye kameralara yansıdı.

    Büyükçekmece"de bir ihbarı değerlendiren asayiş büro amirliği ekipleri, 2 kişinin Roma dönemine ait piyasa değeri yaklaşık 70 bin dolar olan 47 adet altın ve bronz sikkeyi satmak istediğini öğrendi. Kaçakçılarla müşteri gibi irtibata geçen polis, buluşma yeri olarak Büyükçekmece Limanı"nı belirledi.

    Beyaz bir araçla buluşma yerine gelen 2 kaçakçı, müşteri sandıkları polisle buluştu. Polis, zanlılardan biriyle kıyıya bağlı bulunan bir yatta pazarlık yapmaya başladı. Daha sonra dışarı çıkan zanlı ve polis, ikinci şahısla bir araya geldi.

    Bir müddet sahilde yapılan pazarlığın ardından operasyonu yöneten müşteri kılığındaki polis, başını kaşıyarak arkadaşlarına işaret verdi. Operasyonun başlama işaretini alan diğer polisler ise, hızlı bir şekilde üçlünün yanına yaklaştı.
    Kameralar tarafından saniye saniye kaydedilen operasyonda, zanlıların yanına yaklaşan polis memuru ve müşteri kılığındaki polis, 2 zanlıyı kıskıvrak yakaladı.Yakalanan zanlılar polis tarafından hemen diz üstü çökertilerek kelepçe takılıp gözaltına alındı.

    Zanlıların polise göstermek için getirdikleri Roma dönemine ait sikkelerin dışında, araçlarında da bir çok sikke bulundu. Asayiş Büro önüne getirilen araçta yapılan aramalarda, siyah bir poşet içerisindeki diğer sikkelere de ulaşıldı.Adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.




    Tarihi sikkeleri polise satmaya çalışınca yakalandı Yorumları