Kars'ta hava eksi 20 dereceyi gördü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-05-2011 (10:58)   Son Mesaj: 03-05-2011 (10:58)    Cevap: 0    Gösterim: 394  

    03-05-2011

    Kars'ta hava eksi 20 dereceyi gördü

    Kars'ta hava eksi 20 dereceyi gördü


    Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava yaşamı olumsuz etkilerken, bölgede en düşük hava sıcaklığı eksi 20 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde Muş'ta 6, Ardahan'da 5 ve Erzurum'da 1 olmak üzere, toplam 12 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
    İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

    Buzlanma görülen kent merkezlerinde de belediye ekiplerince kar ve buzla mücadele çalışması yapılıyor.

    Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere, Kars'ta 20, Erzurum'da 18, Ağrı'da 16, Ardahan'da 15, Erzincan'da 6 ve Iğdır'da 5 derece olarak ölçüldü.

    Günün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan ve Kars'ta eksi 4, Ağrı'da eksi 2, Erzurum'da eksi 1, Erzincan ve Iğdır'da 8 derece olması bekleniyor.

    Yetkililer, çatılarda oluşan buz sarkıtlarının, gündüz havanın ısınmasıyla düşme tehlikesi bulunduğuna dikkati çekerek, çatı saçakları altından kaçınılması konusunda uyardı.

    Meteoroloji yetkilileri, bölgede hava sıcaklıklarında önemli değişiklik olmayacağını, ancak Pazartesi gününden itibaren bölgenin Doğu Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına gireceğini ve hafta boyunca kar yağışının etkili olacağını bildirdi.

    Öte yandan, yetkililer, bölgenin özellikle yüksek kesimlerinde çığ tehlikesine karşı vatandaşın dikkatli ve tedbirli olması istendi.




    Kars'ta hava eksi 20 dereceyi gördü Yorumları