Şamil Tayyar gazeteciliği neden bıraktı?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-05-2011 (09:34)   Son Mesaj: 03-05-2011 (09:34)    Cevap: 0    Gösterim: 574  

    03-05-2011

    Şamil Tayyar gazeteciliği neden bıraktı?

    Şamil Tayyar gazeteciliği neden bıraktı?


    Ergenekon operasyonlarının başkangıç sürecinde kaleme aldığı kitap ve köşe yazılarıyla ilgi odağı olan başarılı gazeteci Şamil Tayyar mesleğini bırakma kararı aldı. Sürprizi yakın arkadaşı Ahmet Kekeç açıkladı.

    ÜLKE TV'de yayınlanan "En Sıradışı" programında Turgay Güler, ve Ahmet Kekeç'le birlikte gündemi değerlendiren Şamil Tayyar gazeteciliği ve yaptığı televizyon programlarını bıraktı.

    "En Sıradışı" programının sunucusu Turgay Güler, programa başlarken Şamil Tayyar"ın bundan sonra kendileriyle birlikte olmayacağını açıkladı. Güler, Tayyar"ın artık hiçbir yerde televizyon programı yapmayacağını ve mevcut programları da sonlandırdığını da ekledi. Şamil Tayyar'ın yakın arkadaşı ve En Sıradışı'nın yorumcusu Star Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç ise, "Şamil Tayyar sadece televizyonculuğu değil gazeteciliği de bırakabilir. Kendisi için daha iyi bir şey yapacak. Çok yazıp çizdiği için, muhtemelen o yazıp çizip konuştuğu şeyleri pratize edecek." dedi.

    MİLLETVEKİLİ ADAYI MI OLACAK?

    Elde edilen bilgilere göre Şamil Tayyar'ın, gazetecilik mesleğini 12 Haziran'daki seçimlerde milletvekili adayı olmak için bıraktığı ileri sürülüyor. Halen Star Gazetesi'nin Ankara Temsilciliği görevini de yürüten Tayyar'ın bu kararını hafta başında açıklaması bekleniyor.

    "TEVECCÜH VAR"

    Daha önce AK Parti'den aday olacağı ve bu doğrultuda Başbakan Erdoğan'la bir görüşme yaptığı iddiaları ortaya atılan Tayyar, konu hakkında köşesinden bir açıklama yapmıştı. Erdoğan'dan milletvekili adaylığı konusunda söz almadığını açıklayan Tayyar şunları kaydetmişti: "Ancak şahsıma bir teveccüh olduğunun, siyasi kulislerde adım üzerinde fazlaca senaryo üretildiğinin farkındayım ama resmi veya gayri resmi adaylık teklifi almadım. Dolayısıyla doğmamış çocuğa don biçemem. Yarın siyaset yapmaya karar verirsem onu da çıkar açıklarım. Bu durumda Star Gazetesi Ankara Temsilciliği görevini aday listelerini görmeden bırakırım. Oktay Ekşi gibi yapmam..."

    7 GÜN SONRA YAZDI

    25 Şubat'tan beri Star'da köşe yazmayan Şamil Tayyar, 7 gün aradan sonra dün, PKK'nın eylemsizlik kararını askıya almasını değerlendirdiği "1 Mart operasyonu" başlıklı yazısını yayınlamıştı.

    99'DA DSP'DEN ADAY OLUP ÇEKİLMİŞTİ

    Şamil Tayyar 1999 yılında yapılan genel seçimlerde DSP"den siyasete girmiş ve Gaziantep"ten milletvekili adayı olmuştu. Tayyar, Ecevit tarafından 9. sıradan gösterilmiş ve listeler kesinleşmeden adaylığını geri çekmişti.




    Şamil Tayyar gazeteciliği neden bıraktı? Yorumları