Davutoğlu, vize konusunda sert çıktı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-05-2011 (01:37)   Son Mesaj: 03-05-2011 (01:37)    Cevap: 0    Gösterim: 473  

    03-05-2011

    Davutoğlu, vize konusunda sert çıktı

    Davutoğlu, vize konusunda sert çıktı


    Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Brüksel'e gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB'nin Türk vatandaşlarına yönelik mevcut vize uygulamasından duyulan rahatsızlığını aktardı.

    AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'la çalışma yemeğinde bir araya gelen Davutoğlu, Yüksel Temsilci Ashton'a AB'nin vize muafiyeti konusundaki olumsuz yaklaşımından duyulan rahatsızlığı ilettiği belirtildi.
    Görüşmede başta Libya'daki son gelişmelerle Yemen, Mısır ve İran'ın da gündeme geldiğini ifade eden diplomatik kaynaklar, yemekte ele alınan konuların başında vize sorununun geldiğini aktardı. Davutoğlu'nun AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'un yanı sıra bugün bir araya geleceği Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu AB Komiseri Stefan Füle ile İçişlerinden Sorumlu AB Komiseri Cecilia Malmström'a da vize konusunda duyulan rahatsızlığı aktaracağı ifade ediliyor.

    Davutoğlu bugün ayrıca Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Steven Vanackere ile bir araya gelecek. Davutoğlu, Brüksel'de mukim Türk gazetecilerle bir araya gelmesinin ardından akşam saatlerinde Belçika'dan ayrılacak.

    (CİHAN)




    Davutoğlu, vize konusunda sert çıktı Yorumları