Polisi dehşete düşüren hırsızlık / VİDEO   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-05-2011 (01:06)   Son Mesaj: 03-05-2011 (01:06)    Cevap: 0    Gösterim: 540  

    03-05-2011

    Polisi dehşete düşüren hırsızlık / VİDEO

    Polisi dehşete düşüren hırsızlık / VİDEO


    İstanbul, Samsun ve Kocaeli’nde 31 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, birçok hırsızlık ve kapkaç olaylarına karıştıkları belirlenen 28 kişi gözaltına alındı. İşte saniye saniye o görüntüler



    İstanbul, Samsun ve Kocaeli"nde 31 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, birçok hırsızlık ve kapkaç olaylarına karıştıkları belirlenen 28 kişi gözaltına alındı. Şebeke üyelerinin beyaz eşya mağazaları ile marketlerde yaptıkları hırsızlık anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Çete üyelerinden birinin karıştığı kapkaç görüntüleri polis ekiplerini bile dehşete düşürdü.

    İstanbul"da 9 ilçede marketlerden sigara hırsızlığı olaylarının artması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince 6 ay önce çalışma başlatıldı. Ekipler, hırsızlık olaylarının meydana geldiği 15 ayrı iş yerinin güvenlik kamera görüntülerini inceledi. İncelenen görüntülerin hiçbirinde zanlıların kimliğine ulaşacak bir veriye ulaşılamadı. Teknik takip sırasında iki kişinin çalıntı bir otomobille bir marketten hırsızlık yapıldığı tespit edildi. Çetenin tümüyle çökertilebilmesi için hemen gözaltına alınmayan bu kişiler, fiziki ve teknik takibe alındı.

    Soruşturma kapsamında 28 kişinin kimlik ve adresleri tespit edildi. Ardından İstanbul, Samsun ve Kocaeli"de 31 ayrı adrese yönelik olarak düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, çete lideri olduğu ileri sürülen Enver A.'nın da aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 2 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet av tüfeği,1 adet antika silah, elektronik malzemeler, bilgisayarlar, hırsızlıkta kullanılan malzemeler ele geçirildi.

    Asayiş Şube Müdürlüğü"ne götürülerek sorgulanan zanlılardan 14"ü emniyetten serbest bırakıldı. Geriye kalan 14 kişi ise 4 gün boyunca sorgulandı. Sorgulamaları yapılan zanlılardan bir kısmı ifade vererek eylemlerini anlatırken bir kısmının ise susma haklarını kullanıp ifade vermedikleri öğrenildi. Soruşturmada, daha önceden de benzer suçlardan sabıkaları olduğu tespit edilen çete üyesi 14 kişinin ev, iş yeri, oto hırsızlığı ve kapkaç olaylarından oluşan 24 ayrı suça karıştıkları tespit edildi.

    Öte yandan, çete üyeleri tarafından gerçekleştirilen 15 ayrı hırsızlık olayının da güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdığı ortaya çıktı. Görüntülerden birinde, kapşonlu olarak bir kişiye doğru yaklaşan zanlı kapkaç yapıyor. Polisleri bile dehşete düşüren kapkaç görüntülerinde, çantasını kaptırmak istemeyen kişi can havliyle bir binadan içeri girmeye çalışıyor. Kapşonlu zanlı ise bütün gücüyle bu kişinin çantasına asılarak çekiyor. Bir süre sonra da çantayı alarak kaçıyor.

    Bir marketin güvenlik kamera kayıtlarında ise otomobille gelen 2 kişi bir marketin kapısını açarak içeri giriyor. Eldivenli ve şapkalı olan zanlılar, sigaraların olduğu bölüme yöneldikleri ve tezgahtan indirdikleri sigara paketlerini kucaklayarak dışarı taşıdıkları görülüyor.

    Başka bir markete ait güvenlik kamera kaydında ise, 3 kişi marketin kapısını itekleyerek kırıyor. İçeri girdikten sonra da tezgahlardan indirdikleri sigara kutularını hızla dışarı taşıyorlar. Beyaz eşya mağazasına ait güvenlik kamera kayıtlarında ise zanlılar, çaldıkları televizyonları otomobilin bagajına yüklerken görülüyor.

    Ayrıca, zanlıların yakalandığı operasyon görüntüleri de polis kamerasına yansıdı. Belirlenen adreslere gelen ekipler, kapıları kırarak içeri giriyor. Yere yatırılan zanlılar gözaltına alındıktan sonra evde arama yapılıyor.




    Polisi dehşete düşüren hırsızlık / VİDEO Yorumları