Kapıyı çalıp 'Doktoruz' diye soyuyorlar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-05-2011 (00:08)   Son Mesaj: 03-05-2011 (00:08)    Cevap: 0    Gösterim: 800  

    03-05-2011

    Kapıyı çalıp 'Doktoruz' diye soyuyorlar

    Kapıyı çalıp 'Doktoruz' diye soyuyorlar


    Şişli'de geçtiğimiz gün aile hekimi olduklarını söyleyerek girdikleri evin sahibini bayıltan ve ziynet eşyalarını çalarak kaçan 3 kişilik şebeke yakalandı. Hırsızların soygun yöntemi ise şaşırttı..

    Şişli Fulya Mahallesi'nde geçtiğimiz gün 2 kişi, aile hekimi olduklarını söyleyerek girdikleri evin sahibini, kan alma bahanesiyle eline batırdıkları iğneden enjekte ettikleri bir ilaçla bayıltmış ve sonrasında evdeki bazı ziynet eşyaları ve cep telefonlarını almıştı.

    Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan polis, C.E. liderliğindeki 3 kişilik şebekeyi takibe aldı. Takipteki şebeke üyeleri, kullandıkları otomobile düzenlenen baskınla yakalanarak gözaltına alındı.
    Baskın anı polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedilirken, araçtan indirilerek yere yatırılan şahısların elleri kelepçelendi. 34 HB 0405 plakalı araçta yapılan aramalarda, 3 adet şeker ölçüm aleti, 2 adet şeker ölçme çubuğu, 2 adet parmak delme aleti, uyarıcı ve uyuşturucu maddeler, 2 adet elektronik cihaz ele geçirildi.

    Gözaltına alınan şahısların, şehir dışına çıkmaya hazırlanan komşularının köpeğini, yolda sıkıntı vermemesi için bayılttıkları ve bu olayın ardından akıllarına gelen soygun fikrini uygulamaya koydukları belirlendi. Şahısların, kurban seçtikleri ev sahiplerini de, sadece hayvanların bayıltılmasında kullanılan ilaçla bayıltarak etkisiz hale getirdikleri ortaya çıktı.

    Bu şekilde Şişli, Zeytinburnu, Kağıthane, Üsküdar, Ataşehir, Kartal ve İçerenköy'de 10 ayrı olaya karıştıkları belirlenen şahısların, elde ettikleri ziynet eşyaları ve cep telefonlarını sattıkları belirlendi. Şahıslar, girdikleri bazı kuyumcu ve cep telefonu bayilerinde güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

    Polisteki sorguları tamamlanan 3 kişi, adliyeye sevk edildi. Şahıslardan biri, şube çıkışında basın mensuplarının soruları üzerine pişman olduğunu söyledi.




    Kapıyı çalıp 'Doktoruz' diye soyuyorlar Yorumları