AK Partili Gedikli: Bozguncular devrede   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-04-2011 (21:58)   Son Mesaj: 03-04-2011 (21:58)    Cevap: 0    Gösterim: 487  

    03-04-2011

    AK Partili Gedikli: Bozguncular devrede

    AK Partili Gedikli: Bozguncular devrede


    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, ''Ülkede ne zaman işler yolunda gitse, ne zaman istikrar sağlansa ortaya 'suyu bulandıran otomatik istikrar bozucular' çıkıyor'' dedi.

    Gedikli, partisinin Çorum İl Başkanlığınca Anitta Otel'de düzenlenen ''Türkiye Buluşmaları Konferansı''nda yaptığı konuşmada, siyasi istikrarın sosyal ve ekonomik istikrarı da beraberinde getirdiğini söyledi.
    AK Parti hükümetinin ekonomik başarısını gösteren en somut gelişmenin, enflasyon rakamlarının çift hanelerden tek rakamlara düşüşü olduğunu belirten Gedikli, Türkiye'nin gündeminden bir zamanlar ''enflasyon canavarı'' tabirinin eksik olmadığını, ancak şu an Türkiye'deki enflasyonun yüzde 4.16'da seyrettiğini ifade etti.

    Türkiye'nin çeteler, mafyalar ve rantçılar ülkesi olmayacağını vurgulayan Gedikli, ''Türkiye, demokrasi ülkesi olacak. 2002 seçimlerinde tohumlarımızı ektik, 2009'da tohumu suladık, 2011 Haziran seçimlerinde meyvelerini toplayacağız. Demokrasinin önündeki en önemli engeli de 12 Eylül referandumunda kaldırdık. Ancak ülkede ne zaman işler yolunda gitse, ne zaman istikrar sağlansa ortaya 'suyu bulandıran otomatik istikrar bozucular' çıkıyor. Fakat karga karga gibi ötüyor diye, bülbül ötüşünü değiştirmeyecek. Onu kılavuzu karga olanlar düşünsün. 12 Haziran'da millet zaten bu 'otomatik istikrar bozuculara' öyle bir tokat atacak ki, sesi Yemen'den, Çin'den duyulacak'' diye konuştu.

    Ortadoğu'daki yaşanan olaylara da değinen Gedikli, Türkiye'nin istikrarı ve güven ortamı ile demokrasi arayışındaki ülkeler için örnek olduğunu ifade ederek, ''Bu meydanlarda toplananlara baktığınız da özgürlük, demokrasi ve ekmek istiyorlar. Dünya böyle bir kaosun içindeyken Türkiye'de istikrar var, bizi farklı kılan da bu, onlar için biz bir cazibe merkeziyiz'' dedi.

    Gedikli, 2009 krizinde IMF'den yardım alınmadığı için hükümetin eleştirildiğini hatırlatarak, tarihte ilk kez bir başbakanın IMF'ye nerede durması gerektiğini gösterdiğini söyledi.

    Anamuhalefet partisinin ekonomiyle ilgili sunduğu projelerin hayali projeler olduğunu savunan Gedikli, ''İyi ki CHP'nin bu ülkede iktidar olma şansı yok. CHP iktidarı, Türkiye için bir korku filmidir, aynı zamanda biraz komedidir. CHP'yi 5K ile tanımlayabiliriz. Bunlar, kaos, kriz, kıtlık, karne, kuyruk... CHP'nin vadettiği projeleri gerçekleştirmesi halinde ekonomi batar, sabaha kriz çıkar'' diye konuştu.

    CHP'nin son zamanlarda halkın içine karıştığını, sokaklara indiğini belirten Gedikli, ''Sırça köşklerinden çıktılar, halkın içinde gezmeye başladılar ama merdivene de tersten binmeye başladılar'' dedi.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Aile Sigortası'' projesini eleştiren Gedikli, ''CHP'nin yaptığı hesaplar yanlış ama bunu da itiraf edemiyorlar. Eğer hesaplayamıyorlarsa hesap makinesi gönderelim ya da hesaptan anlayan arkadaşlar gönderelim. Sosyal devlet anlayışı Türkiye'de 8 yıldan beri mevcut ama onlar buna 'sadaka devleti' diyorlar. Devletin muhtaç olana yardım etmesi sadaka değildir. Kendileri bu projelerle halkı kandıracaklarını sanıyorlar'' diye konuştu.

    -''REFAH ANKARA'DAN ÇORUM'A GELDİĞİMİZ DUBLE YOLLARDA''-

    BDP ile ilgili de açıklamalarda bulunan Gedikli, BDP'nin, temsil ettiği tabanıyla ilgilenmeyerek, terör örgütü elebaşısı için çözüm arayışında olduklarını söyledi.

    AK parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli, 12 Haziran seçimlerinde BDP'nin kendi tabanından gereken cevabı alacağını dile getirdi.

    Gedikli, ''Tabanını baskıya alan, Başbakan'ın doğuda ve güneydoğuda yapacağı mitinglerde esnafa baskı uygulayarak kepenk kapattıran, tabanını kukla gibi gören bu partiye tabanı gereken cevabı sandıkta verecektir. Kan ve gözyaşından rant elde etmeye çalışanları, halk 12 Haziran'da yakasından sineği kovar gibi kovacak'' dedi.

    Muhalefet partilerinin halkın yoksullaştığına dair ortaya tezler attığını, ancak verilerin halkın refah içinde olduğunu gösterdiğini ifade eden Gedikli, şöyle devam etti:

    ''(Ekonomi iyiyse halkın cebine neden yansımıyor) diyorlar. (Refah, istikrar nerede) diyorlar. İşte duble yollarda, sağlık alanındaki gelişmelerde, özürlü bakımında, ücretsiz ders kitaplarında, taşımalı eğitimde. 2009'daki küresel kriz Avrupa'yı vurdu. ABD'de 12 milyon aile konut kredilerinden dolayı sokaklarda kaldı. Biz, Türkiye'de yağma ekonomiyi bitirdik. Refah Ankara'dan Çorum'a geldiğimiz duble yollarda.''

    AK partinin 12 Haziran'daki seçimlerden de başarıyla çıkacağına inandığını belirten Gedikli, ''AK Parti seçimden seçime değil, her zaman çalışan tek parti. Başbakan Davos'ta 'one minute' diyebiliyorsa teşkilatlarımızın çalışmalarından aldığı güçtendir'' dedi.

    Bu arada Bülent Gedikli, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü ve AK Parti Çorum İl Başkanlığını ziyaret etti.




    AK Partili Gedikli: Bozguncular devrede Yorumları