Bakan Yılmaz: Doğu için biçilmiş kaftan   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-04-2011 (21:36)   Son Mesaj: 03-04-2011 (21:36)    Cevap: 0    Gösterim: 517  

    03-04-2011

    Bakan Yılmaz: Doğu için biçilmiş kaftan

    Bakan Yılmaz: Doğu için biçilmiş kaftan


    Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, ''Bilişim sektörünün Doğu Anadolu için biçilmiş kaftan olduğuna inanıyorum'' dedi.

    Bakan Yılmaz ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Callpex firması tarafından Bingöl Üniversitesi yerleşkesinde kurulan çağrı merkezinin açılışına katıldı.
    Ulaştırma Bakanı Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada, bir şehrin kalkınması için o şehrin erişilir ve ulaşılır olması gerektiğini ifade ederek, Bingöl'ün erişilir ve ulaşılır olması için doğudan batıya, kuzeyden güneye bölünmüş yollarının bulunduğunu söyledi.

    Konuşmasında ulaştırma ve bilişim alanındaki yatırımların önemine değinen Bakan Yıldırım, şöyle dedi:

    ''Şimdi bir şehrin gelişmesi için, kalkınması için önce oraya ulaşmak lazım, erişmek lazım. Yolunu yapacaksın, erişebileceksin. Bilişimini, iletişimini sağlayan geniş bant internet imkanını okullarından başlayarak, şehre getireceksiniz. Bu da yetmez. Şehrin sınıfını, bilgisini daha üst dereceye çıkarmak için havaalanı da yapacaksınız, üniversite de yapacaksınız. Bütün bunları yaptıktan sonra yavaş yavaş şehirde üreten, istihdam oluşturan iş alanları oluşturacaksınız. Bingöl de bunların hepsini başaran bir il oldu. Bingöl'ün doğudan batıya, kuzeyden güneye bölünmüş yolları var. Bingöl'ün havaalanı gün sayıyor. Bingöl'ün erişilir ve ulaşılır hale geldikten sonra tek derdi kalır, o da iş ve istihdam alanlarını genişletmektir.''

    Bilişim sektörünün yeni gelişmekte olan bir alan olduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

    ''Bilişim aslında alın terinin yerini akıl terinin almasıdır. Eskiden bir kişinin iş kurması için 50 bin lira, 60 bin lira para lazımdı. Makine, tezgah alacaksın, binalar yapacaksın... Şimdi bilişimde, bu tip iş yerlerinde bir kişi için 5 bin lira yetiyor. Onda bir maliyetine iş kuruyorsun. Avrupa'da, Amerika'da bu iş çok gelişmiş. Her yüz kişiye bir çağrı karşılayan sandalye düşüyor. Yani bir tane çalışan düşüyor. Bunu nüfusa böldüğümüz zaman şu anda Türkiye'de bir milyondan fazla çağrı merkezlerinde istihdam potansiyeli var. Bunun ne kadarını kullanıyoruz? Şu anda 40 binini kullanıyoruz. 40 bin, 1 milyona daha çok var. Bingöl, bin de olur, iki bin de olur. Bütün vilayetlerimizde en az bin kişilik, iki bin kişilik çağrı merkezlerini rahatlıkla kurabiliriz. İşsizliğin de üstesinden geliriz. Bugün en büyük derdimiz işsizlik. Bunun yolu da akıl teri dediğimiz bu bilişime, bu alana yatırım yapmaktır.''

    -BAKAN YILDIRIM'DAN İSİM ÖNERİSİ-

    Yıldırım, konuşmasında, çağrı merkezinin ismi konusunda firma yetkililerine çağrıda bulunarak, Callpex yerine ''Genç Çağrı Merkezi'' denilmesini istedi. Bakan Yıldırım, ''Milleti İngilizce öğretmeye mecbur muyuz? Kolpeks, Callpex yerine, 'Bingöl Genç Çağrı Merkezi' diyebilirsiniz. Gençler çalışıyor, her neyse adına takılmayalım, işimize bakalım'' diye konuştu.

    Bingöl'ün her türlü hizmet ve yatırıma layık olduğunu da değinen Yıldırım, ''Bingöl, bu ülkenin birliğinin beraberliğinin, geleceğinin teminatı bir ildir. Bunu en son nerede gösterdiniz? 12 Eylülde, Bingöl demokrasi ve özgürlüklere 'evet' demede birinci olmuştur. Böyle bir ile hizmet gelmeyecekse nereye gelecek soruyorum Bingöllüler? Hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

    Türkiye'nin tek ihtiyacının birlik ve beraberlik olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

    ''Ülkemizin tek ihtiyacı bir olarak, beraber olarak 2023'e Cumhuriyetin 100. yılına kilitleneceğiz. Hedeflerimizi birer birer gerçekleştireceğiz. Hiç kimse bizi kalkınma, büyüme, aydınlık yoldan alıkoyamaz, hep beraber olacağız, bir olacağız, enerjimizi boşa harcamayacağız. Memleketimizin tek ihtiyacı var; Doğu'daki ile Batı'dakini burada Doğu'da birleştireceğiz. Doğu'yu da parlayan yıldız haline getireceğiz. Sadece Ankara'nın batısını kalkındırmak, zenginleştirmek yetmez. Buralar bizim 1100 yıllık varlığımız. Burada hep beraber olduk. Anadolu'nun kapılarını bize açan Bingöl'dür. Bağımsızlığın mücadelesinin fitillendiği Bingöl'dür, onun için Bingöl'e hizmet, diğer her yerden daha fazla makbuldür.''

    -DEVLET BAKANI YILMAZ-

    Devlet Bakanı Yılmaz da Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın Türkiye'nin gelişmesine büyük katkı sağladığını ifade ederek, Yıldırım'ın seçim kararı alınması nedeniyle görevden ayrılıyor olmasından üzüntü duyduğunu dile getirdi.

    Bakan Yılmaz, Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın seçim nedeniyle görevden ayrılacak olmasına bir anlam veremediğini belirterek, şöyle konuştu:

    ''Bugün Resmi Gazete'de seçim kararı alındı. Bir veda gibi söylüyorum zannedersem. 5 gün içinde Sayın Bakanımız ayrılmak durumunda. Bu kurala da bir anlam veremiyorum. Bu kural, Türkiye'den başka ülkede var mı onu da bilmiyorum. Hiç duymadım ben. 'Yeni dönemde, yeni anayasa yapılırken bunu da değiştirmek lazım' diye düşünüyorum. Çünkü kısa süreliğine de olsa bu değerli bakanlarımızdan ayrılmak istemiyoruz.''

    AK Parti hükümetinin muhafazakar, demokrat, yenilikçi ve reformist olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, ''Bizim muhafazakarlığımız değerlerle ilgili, tarih ve kültürümüzle ilgilidir. Bir taraftan da çok yenilikçi, reformist bir hükümetiz'' dedi.

    Hükümet olarak temel önceliklerinin istihdam olduğunu anımsatan Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

    ''2010 yılı içinde 1 milyon 300 bin kişiden fazla istihdam oluştu. Doğu ve Güney Doğu Anadolu'daki 9 ilimizde 200 bine yakın istihdam oluştu. Bilişim sektörünün Doğu Anadolu için biçilmiş kaftan olduğuna inanıyorum. Karasal bir bölge, ulaşım ve lojistik açısından belli maliyetler getiren bir bölge. Bilgi toplumu dediğimiz hadise bu maliyetleri ortadan kaldırıyor. Hem sektör için avantajlı bir bölge hem de bölgenin özellikleri bu sektör için son derece elverişli. Dolayısıyla Doğu Anadolu Bölgesi'nde uzmanlaşmamızda büyük fayda var. Özürlü ve engelli vatandaşlarımız için de bu sektörün çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Onların geleceği ve istihdamı için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle kadınlarımızın ve kızlarımızın iş hayatına dahil olmaları için son derece önemli bir sektör olduğunu düşünüyorum.''

    Ülkede iş ve istihdam konusundaki gelişimlerin huzur ve güven ortamında devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, ''Aş, iş ve istihdam oluşturmaya devam edeceğiz. Daha demokratik, daha müreffeh bir Türkiye için el birliği ile birlik ve beraberlik içinde devam edeceğiz. Her türlü şiddeti, terörü, huzursuzluğu da el birliği ile dışlayacağız. Gelecek nesillere daha güzel, daha mutlu ve müreffeh bir ülke emanet edeceğiz'' diye konuştu.

    Konuşmasında Bingöl'e yatırım yapanlara teşekkür eden Yılmaz, 150 kişinin istihdam edildiği çağrı merkezindeki istihdam sayısının giderek artacağını sözlerine ekledi.

    Konuşmaların ardından açılışı yapılan çağrı merkezi, Devlet Bakanı Yılmaz ve Ulaştırma Bakanı Yıldırım ile diğer davetliler tarafından gezildi.

    Bu arada Callpex Bingöl Çağrı Merkezi'nin açılışına, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Callpex Genel Müdürü Oğuz Taşkent, BTK Başkanı Tayfur Acarer, TUBİSAD Başkanı Turgut Gürsoy, Callpex firmasının ortakları Ali Sabancı, Haluk Emiroğlu ve Kemal Cılız ile çok sayıda davetli katıldı.

    Öte yandan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, açılışın ardından helikopterle Elazığ'a hareket etti.




    Bakan Yılmaz: Doğu için biçilmiş kaftan Yorumları