Iğdır Belediye Başkanı Güneş'e 8 yıl hapis cezası   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-04-2011 (18:06)   Son Mesaj: 03-04-2011 (18:06)    Cevap: 0    Gösterim: 512  

    03-04-2011

    Iğdır Belediye Başkanı Güneş'e 8 yıl hapis cezası

    Iğdır Belediye Başkanı Güneş'e 8 yıl hapis cezası


    Iğdır KCK davası kapsamında Erzurum 2 Numaralı Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş, terör örgütüne üye olmak iddiasıyla 8 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi.

    Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş ile Nusret Aras, Mecit Baştaş ve İsmail Tikit hakkında 'Silahlı Terör Örgütü Kurma', 'Silahlı Terör Örgütü'ne Üye Olma' ve 'Suç Örgütünün İsmini Kullanarak Tehditte Bulunma' iddiasıyla açılan dava sonuçlandı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Güneş, Aras, Baştaş ve Tikit ile tutuksuz diğer sanıklar katıldı.
    Sabah saatlerinde başlayan karar duruşması saat 15.00'te sona erdi. Mahkeme heyeti Iğdır Belediye Başkanı Güneş'i terör örgütüne üye olmak suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum etti. Diğer sanıklar Mecit Baştaş 45 yıl, Nusret Aras 10 yıl ve İsmail Tikit ise 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmaya izleyici olarak BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ile diğer partililer de katıldı.

    "KARAR IĞDIR HALKININ YÜREĞİNİ ACITMIŞTIR"

    Duruşma sonrasında Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapan Milletvekili Pervin Buldan kararı sert bir üslupla eleştirdi. Buldan, verilen mahkumiyet kararının siyasi olduğunu öne sürdü.

    Iğdır Belediye Başkanı ve diğer tutuklu sanıklara verilecek kararın aylar öncesinden belli olduğunu savunan Milletvekili Buldan, "Başından beri bilinen bir karar verildi ve bu karar bugün devreye konuldu. Bizler buraya bu davaları izlemeye formalite icabı gelip gidiyorduk, karar başından belliydi ve başından beri verilmişti." dedi.

    Buldan, PKK'nın eylemsizlik kararını sona erdirmesiyle birlikte içlerinde barış sürecine ilişkin umut geliştiğine de vurgu yaparak, "Bugün PKK'nın başlatmış olduğu eylemsizlik kararını sona erdirmesiyle birlikte içimizde bir umut gelişmişti. Belki bir adım atılır, belki barış süreci başlayabilir demiştik, ama bugün burada verilen karar şunu gösteriyor; devlet bu barıştan, çözümden yana değil, devlet bu ülkede savaşın devam etmesinde yana. Bunu çok açık ifade ediyoruz." iddiasında bulundu.

    Milletvekili Pervin Buldan, Mehmet Nuri Güneş'e verilen hapis cezasının, Iğdırlıların yüreğini acıttığını da savundu. Başbakan Erdoğan'a da seslenen Pervin Buldan, "Başbakan'a buradan çok açık biçimde çağrı yapmak istiyoruz. Halk sokaklardadır.

    Halk belediye başkanını, temsilcisini yanında görmek istiyor, kendisine hizmet etmesini istiyor. Siz onlara ceza vererek, dört duvar arasına sokarak, cezalandırarak bu halkı mücadelesinden yıldıramazsınız. Siz, örnek olarak Tunus'u, Libya'yı almalısınız.

    Kaddafi'ye, Mübarek'e yaptığınız çağrıyı kendiniz de uygulamalısınız. Halkın taleplerine kulak vermelisiniz. Bugün verilen kararı protesto ediyoruz, karar yüreklerimizi acıtmıştır." diye konuştu.




    Iğdır Belediye Başkanı Güneş'e 8 yıl hapis cezası Yorumları