Maddi engeli dergi satarak aşacaklar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-04-2011 (17:56)   Son Mesaj: 03-04-2011 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 592  

    03-04-2011

    Maddi engeli dergi satarak aşacaklar

    Maddi engeli dergi satarak aşacaklar


    Ordu Bedensel Engelliler Spor Kulübü, maddi sorunlarını birinci sayısını çıkarttıkları ''Engelli Yorum'' adlı dergiyi satarak aşmayı planlıyor.

    Kulüp başkanı Cevat Karagöl, engellileri topluma tanıtmak ve onların sorunlarını dile getirmek için hazırladıkları derginin ilk sayısını çıkardıklarını söyledi.
    Dergiye ''Engelli Yorum'' adını verdiklerini belirten Karagöl, derginin içeriğinde engelli sporcuların ve vatandaşların sorunlarını dile getirdiklerini ve bundan sonra her ay düzenli olarak çıkacak dergide aynı sorunları sayfalarına taşıyacaklarını kaydetti.

    Ordu Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nün maddi sorunlar çektiğini herkesin bildiğini anlatan Karagöl, ''Derginin bir adedini 5 TL'ye satacağız. Kazandığımız gelirleri de basketbol takımındaki sporcuların ihtiyaçlarında kullanacağız. Yine bu maddi gelirle malzeme eksiğimizi tamamlayacağız. En önemlisi aylardır para alamayan sporculara ödeme yapacağız. Tabi bunları yaparken de Ordululardan destek bekleyeceğiz. Eğer onlar bu dergiye sahip çıkarlarsa asıl o zaman hedefe ulaşacağız'' dedi.

    ''Bu dergi ile toplumda engellilerin var olduğunu bir kez daha gösteriyoruz. Engellilerin de neler yaptığını ve nelerin altına imza attıklarını kanıtlıyoruz'' diyen Karagöl, şöyle devam etti:

    ''Dergi bizim adeta sesimiz olacak. Bu dergi ile geniş bir kitleye ulaşıp sorunlarımızı anlatma fırsatı bulacağız. Her şeyden önce Ordululara Ordu'daki engellilerin çıkarttığı dergiyi okutturacağız. Çünkü daha önceki yıllarda bazı kişiler değişik illerden gelerek ajitasyon yaparak korsan dergileri Ordulu vatandaşlara satıyordu. Artık Ordulular, Ordu'nun engelli dergisini okuyacak. Bu konuda büyük bir yol kat ettiğimiz için mutluyuz. Derginin hazırlanması için gece gündüz çalıştık. Sonunda da başardık.''

    Karagöl, derginin ilk sayısında Ordu Valisi Orhan Düzgün ile Belediye Başkanı Seyit Torun'un röportajlarına yer verdiklerini de sözlerine ekledi.




    Maddi engeli dergi satarak aşacaklar Yorumları