Palandöken: Eski usullerle ticaret kalmadı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-04-2011 (18:54)   Son Mesaj: 03-04-2011 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 446  

    03-04-2011

    Palandöken: Eski usullerle ticaret kalmadı

    Palandöken: Eski usullerle ticaret kalmadı


    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni sanat dallarının oluşturulması gerektiğini, artık eskiden kalma usullerle ticaretin kalmadığını söyledi.

    Palandöken, Haymana Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret ederek, Oda Başkanı Ali Sıvacı'dan bilgi aldı.
    Palandöken, burada yaptığı açıklamada, Haymana'ya gelen ilk konfederasyon başkanı olduğunu belirterek, ilçenin en önemli özelliklerinde birisinin termal su kaynağı olduğunu ve buna uygun yatırımlar yapılması gerektiğini söyledi.

    Haymana'nın, Ankara'ya yakın bir yer olmasının avantajları ve dezavantajları olduğunu, buranın bir cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğine dikkati çeken Palandöken, ''Burası artık bir sayfiye yeridir. Dolayısıyla buranın iyi bir peyzaja kavuşturulması, ağaçlandırılması lazım.

    Buraya bir teleferik eğer olabilirse, Ankara'dan eğlence için buraya gelenler açısından otantik bir yer olur. Bununla ilgili neler yapabiliriz? TESK'in uzmanları da burayı bir inceleyecekler'' dedi.

    YENİ SANAT DALLARININ OLUŞTURULMASI LAZIM

    Torba yasaya da değinen Palandöken, yasada pek çok olumlu değişikliğin bulunmasına karşın önemli üç eksik olduğunu söyledi. Palandöken, şöyle konuştu:

    ''Esnaf ve sanatkarın geliştirilmesi için en önemli şey destek verilmesidir. Yeni sanat dallarının oluşturulması lazım. Artık anadan, babadan kalma usullerle ticaret kalmadı. Ne yapılacak? Teknolojiyi kullanacak. Teknolojiyi kullanacağız da sermaye birikimimiz yok.

    Türkiye'nin üçte birini mutlu ettik. Üçte ikisini mutlu edemezsek bir şey olmaz. Esnaf, ahi kültür ve geleneğiyle ülkeyi barış içerisinde tutmuş, bugüne gelinmiş. İnsanlar daha çok borçlanmış. Hayatın düzeni değişmiş. Modern girişimler için önemli şeyler yapılması lazım.

    Özellikle KOSGEB kredilerinin geliştirilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Torba yasada önemli sıkıntılar var. Vergi borçlarının sosyal güvenlik borçlarının, öğrenci borçları, emlak beyanları ile ilgili sorunların çözülmesiyle ilgili, her türlü trafik borçlarından tutun, buradaki şoför esnafına katkı yapılması lazım.

    Ne yapılması lazım? Şoför esnafına ÖTV'siz yakıt lazım. Kamyonculuk sektörüne destek verilmesi lazım. Bugün birçok kamyon takozda.''

    Haymana Kaymakamı Hüseyin Karameşe'yi ve Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu'yu da makamlarında ziyaret eden Palandöken, ilçe esnafını da tek tek gezerek sorunlarını dinledi.




    Palandöken: Eski usullerle ticaret kalmadı Yorumları