BBP’li Topçu'dan ittifakçı cepheye rest!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-04-2011 (18:34)   Son Mesaj: 03-04-2011 (18:34)    Cevap: 0    Gösterim: 449  

    03-04-2011

    BBP’li Topçu'dan ittifakçı cepheye rest!

    BBP’li Topçu'dan ittifakçı cepheye rest!


    Erbakan'ın hayattayken sürdürdüğü siyasi ittifak çalışması, vefatından sonra vasiyete dönüştü. AK Parti karşıtı ittifakta adı geçen BBP'nin lideri Yalçın Topçu, sert konuştu: "BBP milletin hayrına olan işlerin içinde olur"

    Ersin Çelik'in haberi

    Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan vefatından önce kurmaya çalıştığı siyasi ittifak projesi daha cenazesi kalkmadan bir vasiyet olarak yansıtılmıştı. 12 Haziran"da yapılacak milletvekili genel seçimlerine, Demokrat Parti, Türkiye Partisi ve Büyük Birlik Partisi"nin yanı sıra Yaşar Okuyan gibi isimlerin eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan"ın da çalışmaları doğrultusunda Saadet Partisi ile gireceği ileri sürüldü. AK Parti"ye karşı kurulacak ittifakta olacağı ileri sürülen BBP"nin Genel Başkanı Yalçın Topçu ise tüm bu iddiaları sert bir dille yalanlarken çarpıcı sözler sarf etti.

    "HALKIN KABUL ETMEDİĞİ İŞİN İÇİNDE OLMAM"

    Haber 7"ye konuşan Topçu, "Muhsin Yazıcıoğlu"nun arkadaşlarının üzeride hesap kalem daha icat edilmedi. Biz siyasette ahlakı hakim kılmaya çalışan bir yapıyız. Milletin hayrına olan işlerde BBP olur. Millette kabul görmeyecek hiçbir işin içerisinde içinde olmam. Tabut başında siyaset yapmak benim siyasi ahlakıma uygun değil." dedi
    "İKBALİMİ DÜŞÜNÜP İSTİKRARI BOZMAM"

    Büyük Birlik Partisi"nin kapalı kapılar ardındaki görüşmelere dahil olmadığını, halktan gizli yapılan işlere bulaşmayacağını belirten Topçu, "Kendi ikbalimi düşünerek ülkenin istikrarını bozacak bir girişimde yer almam" diyerek, ittifak çalışmalarında olmayacağının mesajını net bir şekilde verdi.

    Yüzde 10 baraj sınırının siyasi partilerin için bir sıkıntı olduğunu ifade eden BBP Genel Başkanı Topçu, "Milliyetçi Siyasi Kuvvetler" dediği ittifak çalışması yürüten partilere daha önce, 2002"de olduğu gibi halk iradesinin yüzde 45"inin meclis dışında kalmaması için adımlar atılması konusunda çağrıda bulunarak, "Gelin hiç denenmemiş, tertemiz olan BBP çatısı altında bunu milletin hayrı için yapalım. Buradan iktidar çıkarsa ne yapacağımızı, muhalefet çıkarsa iktidarı nasıl yönlendireceğimizi halka beyan edelim" dediğini aktardı.

    "HOCAM BENİM GÖZLERİME BAKMADI"

    "Bölücüler hariç memleketin istikrarı için herkesle her şeyi konuşurum" diyen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, vefatından önce Prof. Dr. Necmettin Erbakan"la da görüştüğünü belirterek şunları kaydetti: Hocamla görüştüm, fakat benim gözlerime bakmadı. Memleketin bittiğini falan da söylemedi. Büyük bir tecrübesi, deneyimleri var. Kendisini dikkatle dinledim. Sonrasında kendi fikirlerimi sundum. Kalkarken bana bir vasiyet bırakmadı. Erbakan Hocam benim için kalbi bir akrabam gibidir fakat siyasi usul ve üslubumuz farklı."

    "METHİYELERE ANLAM VEREMİYORUM"

    Necmettin Erbakan"ın vefatını işaret ederek, "Benim üzerimden hiç kimse ileri geri, hele şu acının taze olduğu günlerde konuşulması doğru değil." diyen Yalçın Topçu, Necmettin Erbakan"ın siyasi üslubunu beğenmeyip zamanın da yerden yere vuranların şimdilerde kendisine methiyeler dizmesine de bir anlam getiremediğini belirtti.

    ZEYBEK: GÖZLERİME BAKTI

    Hüsamettin Cindoruk"un yerine Demokrat Parti"nin Genel Başkanlığına seçilen Namık Kemal Zeybek, Erbakan"ı vefatından önce ziyaret ettiğini ve ayrılırken tüm masumiyetiyle gözlerine bakarak "Namık Kemal, vatan ve memleket tehlikede. Vatanı ve memleketi kurtarın" dediğini açıklamıştı. Zeybek, Erbakan"ın yakın kurmaylarından Şevket Kazan"ın da dışarı çıktıklarında kendisine ağlayarak "bu bir vasiyettir" dediğini de söylemişti.

    ŞENER: VASİYETİ İTTİFAKTI

    Eski öğrencilerinden Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener de, Erbakan"ın vefatından sonra, kendisi ile en son olarak ittifak meselesini konuştuklarını ve bu ittifakın Erbakan'ın vasiyeti olduğuna vurgu yaparak, "Bu son isteği yerine getireceğiz" demişti.




    BBP’li Topçu'dan ittifakçı cepheye rest! Yorumları