Dışişleri Bakanı Davutoğlu Brüksel'de   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-04-2011 (18:34)   Son Mesaj: 03-04-2011 (18:34)    Cevap: 0    Gösterim: 539  

    03-04-2011

    Dışişleri Bakanı Davutoğlu Brüksel'de

    Dışişleri Bakanı Davutoğlu Brüksel'de


    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bazı görüşmeler için Brrüksel'e gitti. Davutoğlu AK-AB Üst Düzeyli Diyalog Toplantısında Avrupa Konseyi ile Avrupa Birliği arasındaki kurumsal ilişkilerin durumunu görüşecek.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi (AK) Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı sıfatıyla AK Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile görüşmek için Brüksel"e geldi.
    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Brüksel"de katılacağı AK-AB Üst Düzeyli Diyalog Toplantısında Avrupa Konseyi ile Avrupa Birliği arasındaki kurumsal ilişkilerin durumunu görüşecek. Bunun yanı sıra ele alınacak gündem maddeleri arasında Avrupa"ya komşu bölgelerle ilişkiler ve bölgesel gelişmeler de bulunuyor.

    Davutoğlu toplantı sonrasında ayrıca, AB katılım süreci ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunmak üzere Yüksek Temsilci Ashton ile bir çalışma yemeğinde bir araya gelecek. AK-AB arasında Türkiye"nin AK temsilciliğinde gerçekleşen bu ilk toplantıya herhangi özel veya resmi medya mensubunun alınmaması ise dikkat çekti.







    Dışişleri Bakanı Davutoğlu Brüksel'de Yorumları