Pertevniyal Valide Sultan Camii açıldı /   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-04-2011 (16:58)   Son Mesaj: 03-04-2011 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 1244  

    03-04-2011

    Pertevniyal Valide Sultan Camii açıldı /

    Pertevniyal Valide Sultan Camii açıldı /


    Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 3,5 yılda restorasyon çalışmaları tamamlanan Pertevniyal Valide Sultan Camisi yeniden ibadete açıldı.

    Açılışa katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, geçmişte vakıf eserlerinin ihmal edildiğini belirterek, ''Pek çok vakıf eserinin yerinde gerçek sahipleri bulunmuyor, ama hükümetimiz döneminde, bu şuuru, bu sorumluluğu yeniden tesis ettik. Onlara sahip çıktık."" dedi.
    Sultan II. Mahmut"un eşi ve Sultan Abdülaziz'in annesi olan Pertevniyal Valide Sultan tarafından 1869 yılında yaptırılan Pertevniyal Valide Sultan Camisinin restorasyonu 3,5 yıl süren çalışmanın ardından tamamlandı.

    Restorasyon çalışmalarının bitmesi ile birlikte cami yeniden ibadete açılırken açılışa Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı.

    Açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, ''İstanbul, vakıf zengini bir şehrimiz. Vakıf medeniyetinin en güzel örneklerini bu şehir taşıyor.

    Biz de Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak 2 bölge müdürlüğümüzle birlikte İstanbul'un bu tarih ve kültür varlıklarını, vakıf medeniyetimizin en güzel örneklerini restore ediyoruz, yeniliyoruz tadilatlarını yapıyoruz ve yeniden halkımızın, toplumumuzun, hizmetine sunuyoruz.

    Bugüne kadar çok büyük eserler gerçekleştirdik. Geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda Süleymaniye Camii'nin restorasyonu bitti, yeniden ibadete açıldı.

    Fatih Camii devam ediyor. Daha önce açtığımız çok önemli camilerimiz, kervansaraylarımız, külliyelerimiz sadece İstanbul'da değil bütün Türkiye'de yeniden toplumun hizmetine açıldı.'' dedi.

    Bakan Arınç, Anadolu'da 25 bölge müdürlüğüyle çalıştıklarını kaydederek, ''Sadece şu rakam bile, '2003-2010 yılı sonuna kadar 3 bin 500'e yakın vakıf eserimizi yeniden restore ettik' desem, yapılan hizmetlerin büyüklüğü anlaşılacaktır. Vakıflar Genel Müdürlüğünün, yeni Vakıflar Kanunu ile birlikte hizmet sahasını genişlettik. Vakıf da emanet bırakılan eserleri ayakta tutmaya başladı dedi.

    Geçmişte maalesef vakıf eserlerinin ihmal edildiğini dile getiren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Ve hatta yıllar öncesinde satıldı, el değiştirdi ve özel mülkiyetlere konu edildi. Pek çok vakıf eserlerinin gerçek sahipleri bulunmuyor. Ama Hükümetimiz döneminde, bu şuuru bu sorumluluğu arkadaşlarımızla birlikte yeniden tesis ettik, vakıfları kucakladık, onlara sahip çıktık ve Türkiye'de vakıf medeniyetini yeniden inşa etmeye çalışıyoruz ve bunda da muvaffak oluyoruz."" dedi.

    Konuşmaların ardından Arınç, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ve vatandaşlarla birlikte caminin açılış kurdelesini kesti. Daha sonra Arınç, burada Cuma namazını kıldı.

    Pertevniyal Valide Sultan Camii açıldı /

    Pertevniyal Valide Sultan Camii açıldı /

    Pertevniyal Valide Sultan Camii açıldı /





    Pertevniyal Valide Sultan Camii açıldı / Yorumları