Ders arası sigara molasına çevirildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-04-2011 (17:56)   Son Mesaj: 03-04-2011 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 428  

    03-04-2011

    Ders arası sigara molasına çevirildi

    Ders arası sigara molasına çevirildi


    Türkiye'de sigaraya başlama yaşı her geçen gün düşüyor. Kapalı alanlarda sigara yasağına rağmen, özellikle gençler arasında daha çok özentiyle başlayan sigara alışkanlığı yaygınlaşıyor.

    Özellikle öğrenciler arasında sigara kullanma oranı tedirgin edici boyutlara ulaşıyor
    Henüz ortaöğretim çağındaki öğrenciler, okullarındaki ders saatleri aralarını sigara içmek için kullanıyor. Birçok lise öğrencisi, okullarındaki teneffüs saatlerinde okul sınırları dışına çıkarak sigara içiyor. Hatta bazı öğrenciler, okulu gören yerlerde sigaralarını çekinmeden içebiliyor. Okul idarecilerinin ise bu durum karşısında girişimde bulunmadığı görülüyor.

    Ankara'nın Balgat semtinde birbirlerine yakın iki okulda; Aliye Yahşi Kız Meslek Lisesi ile Ömer Seyfettin Lisesi'nin bazı öğencileri de zararlı sigara alışkanlığı edinenlerden. Öğrenciler, topluluk halinde ya da 2-3 kişilik arkadaş grubuyla okul yanındaki yerlerde teneffüsün bitiş saatine kadar sigara içiyor. Hatta bazı öğrenciler, okulun önündeki yolda halinden rahat olduğu anlaşılır şekilde sigara kullanıyor.

    Sağlık Bakanlığı, daha önce kapalı alanlardaki sigara yasağını öğrenim gördükleri okullarda ihlal eden öğrencilere uygulanacak para cezası ile ilgili belirsizliğin giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan görüş istemişti. Buna göre, okulda sigara içerken yakalanan 15 yaşın üstündeki öğrencilerin hem disiplin, hem para cezasına çarptırılması öngörülmüştü.

    Öte yandan, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ulusal öğrenci işbirliğinde 'Dumansız Kampüs' projesiyle üniversitelerin kampüslerinde sigara kullanımının teşvik edilmemesini kararlaştırmıştı.





    Ders arası sigara molasına çevirildi Yorumları