Kadın mahkumlar moral depoladı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-04-2011 (16:57)   Son Mesaj: 03-04-2011 (16:57)    Cevap: 0    Gösterim: 631  

    03-04-2011

    Kadın mahkumlar moral depoladı

    Kadın mahkumlar moral depoladı


    Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolasısıyla, Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki kadın mahkumlar için ''Sevgi ve Moral Günü'' düzenledi.

    Vakıf Genel Başkanı Gülgen Dural, cezaevinde düzenlenen programın açılışındaki konuşmasında, vakıf olarak her yıl Türkiye'nin bir ilinde kadın mahkumlarla bir araya geldiklerini belirtti.
    Konya'da olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Dural, kadın mahkumlara, vakitlerini boş geçirmemeleri gerektiğini söyledi. Dural, her türlü kursa giderek kendilerini geliştirmelerini istediği kadın mahkumlardan, vakitlerini kurslara giderek değerlendirmeleri konusunda söz aldı.

    Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsmet Aktürk ise kurumun 1988 yılında 510 kişi kapasiteli olarak açıldığını anımsattı. Bugün itibarıyla ceza infaz kurumunda 23 kadın, 31 çocuk ile bin 29 genç ve yetişkin olmak üzere bin 83 hükümlü bulunduğunu bildiren Aktürk, şunları kaydetti:

    ''Kurumumuzda bulunan hükümlü ve tutuklulara yönelik eğitim ve öğretim faaliyetleri, iş ve meslek kursları ile sosyal, kültürel faaliyetler devam etmekte olup, amacımız, hükümlü ve tutukluların doğru davranış, tutum ve alışkanlıkları benimseyerek, yeniden suç işlemelerini önleyici ahlaki değerler kazanmalarını sağlamaktır.''

    -ÖNCE AĞLADILAR SONRA OYNADILAR-

    Konuşmaların ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı ses ve saz sanatçılarından oluşan ekip, mahkumların istekleri doğrultusunda şarkılar seslendirdi.

    Kadın mahkumlar, bazı parçalarda duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Vakıf üyeleri, duygusal anlar yaşayan mahkumları sarılarak teselli etmeye çalıştı.

    Duygusal anların ardından hareketli parçaların seslendirilmesiyle kadın mahkumlar piste çıkarak oynadı.

    Programa, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, Vali Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, vakıf üyeleri ve diğer yetkililer katıldı.




    Kadın mahkumlar moral depoladı Yorumları