İşsiz vatandaştan TBMM'de intihar girişimi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-04-2011 (16:06)   Son Mesaj: 03-04-2011 (16:06)    Cevap: 0    Gösterim: 491  

    03-04-2011

    İşsiz vatandaştan TBMM'de intihar girişimi

    İşsiz vatandaştan TBMM'de intihar girişimi


    Meclis'te Derviş Darçın isimli işsiz vatandaş intihar girişiminde bulundu. Çatıdan sarkan ziyaretçi, polis tarafından son anda kurtarıldı.

    TBMM'de işsiz bir vatandaş tarafından gerçekleştirilen eylem hareketli saatler yaşanmasına neden oldu. İşsiz olduğu öğrenilen 4 çocuk babası Derviş Darçın, sesini duyurmak ve yaşadığı sıkıntıları anlatmak için Meclis'e geldi. Kimliği olmadığı için ziyaretçi kartı alamayan Darçın'ın arka kapıdan Halkla İlişkiler Binası'na girdiği öğrenildi. Kayserili olduğu bildirilen Darçın, 3 katlı Halkla İlişkiler Binası'nın çatısına çıktı.
    Binanın önünde toplanan kalabalağın korku dolu bakışları arasında çatıdan sarkan Darçın, daha sonra tekrar yukarı çıktı. Çatıda 'geçim sıkıntısı çekiyorum' diye bağıran Darçın, polislerin ikna girişimleri karşısında kendisini aşağı atma tehdidinde bulundu.

    İkna çabaları sırasında binanın önüne ambulans gelirken, itfaiye de vatandaşın kendisini aşağı atma ihtimaline karşı branda açmak için olay yerine çağırıldı. İtfaiyenin Halkla İlişkiler Binası'na geldiği sırada vatandaşın bir anlık dalgınlığından yararlanan polis, intihar eylemcisini, beline sarılarak kurtardı. Darçın, Meclis'te ifadesi alındıktan sonra Kavaklıdere Karakolu'na götürüldü.






    İşsiz vatandaştan TBMM'de intihar girişimi Yorumları