İETT'den 'otobüste tecavüz' iddialarına cevap   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-04-2011 (15:58)   Son Mesaj: 03-04-2011 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 473  

    03-04-2011

    İETT'den 'otobüste tecavüz' iddialarına cevap

    İETT'den 'otobüste tecavüz' iddialarına cevap


    İETT, bugün yazılı basında ve internet medyasında yer alan "İETT otobüsünde tecavüz dehşeti" başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı. Kurum, olayın İETT ile ilgisi ve bağlantısı olmadığını açıkladı.

    İETT'den yapılan açıklama şöyleydi:
    "Bugün yazılı basında ve internet medyasında yer alan "İETT otobüsünde tecavüz dehşeti" başlıklı haber, 140 yıldır vatandaşımıza hizmet veren kurumumuzun itibarını sarsacak nitelikte kamuoyunu yanıltıcı bir özellik taşımaktadır.

    Bahsedilen olay bir İETT otobüsünde gerçekleşmemiştir. İETT personelini taşıyan taşeron şirket, aynı zamanda başka firmalara da hizmet vermektedir. Olayın İETT ve İETT'nin verdiği hizmetlerle ilgisi ve bağlantısı yoktur.

    Basında yer alan haberin ayrıntısında da belirtildiği üzere olayın, İETT personelini taşıyan bir araçta gerçekleşmesi, söz konusu olayın İETT otobüsünde gerçekleştiği şeklinde yorumlanarak kamuoyuna da bu şekilde duyurulmasını haklı çıkarmaz.

    İETT otobüsü denince akla İETT'nin vatandaşa hizmet vermekte kullandığı otobüsler akla gelmektedir. Halbuki bahsi geçen araç ve şoförü, başka firmaların personelini de taşımaktadır. Haberin "İETT otobüsünde tecavüz dehşeti" şeklinde yanıltıcı bir şekilde verilmesi basın etiğine de aykırıdır.

    Kısacası; habere konu olan olayın İETT ve hizmetleriyle hiçbir ilgisi yoktur. Olayla ilgili incelememiz tamamlandıktan sonra taşeron firmayla ilişkimiz yeniden gözden geçirilecektir.

    Haberin İETT ile ilişkilendirilmesi İETT'nin hizmet kalitesine ve marka değerine zarar vermekte olup haberi, ilgi çekmek adına yanıltıcı bir başlıkla veren Habertürk Gazetesi ile ilgili olarak da hukuki yollara başvurulacaktır.

    Kamuoyuna önemle ve saygıyla duyurulur."




    İETT'den 'otobüste tecavüz' iddialarına cevap Yorumları