Erdoğan: Kimse faturayı bize kesmesin   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-04-2011 (15:37)   Son Mesaj: 03-04-2011 (15:37)    Cevap: 0    Gösterim: 539  

    03-04-2011

    Erdoğan: Kimse faturayı bize kesmesin

    Erdoğan: Kimse faturayı bize kesmesin


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çağlayan'da yapımı tamamlanan İstanbul Adalet Sarayı'nın Adalet Bakanlığı'na devir teslim töreninde konuşuyor. Erdoğan, son günlerdeki yargıya müdahale suçlamaları için çok ne konuştu.


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çağlayan'da yapımı tamamlanan İstanbul Adalet Sarayı'nın Adalet Bakanlığı'na devir teslim töreninde konuşuyor.
    Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

    Attığımız her adımda önümüze engeller çıkartıldı. Kurumlarımızın işleyişini hızlandıracağız yasa çıkardılar. Ne yaptıysak yargı siyasallaşıyor, yargıyı ele geçiriyorlar dediler. Şunu söyliyeyim bizim yargıyı ele geçirmek gibi bir emelimiz olamaz asla da olmayacaktır.

    Biz vicdanı hür bir yargıya, bağımsız bir yargıya kavuşturmak için mücadele verdik ve vereceğiz.

    Personel yetrsiz deniliyor, ama personel alımında önümüze engeller çıkartılıyor. Yargı siyasallaşıyor deniliyor ama yargıyı bağımsız hale getirmeye karşı engeller çıkartılıyor. Milletimizin görmesini istiyorum yargıyı kimin arka bahçesi olarak gördüğünü bunları milletimiz görsün.

    Benimle ilgili kararı 24 saatte verdiler. Yargı siyasallaşıyor diye bas bas bağıranlar onama mı istersin, bozma mı diye karar verebiliyorlar.

    ''Bir siyasetçi olarak, bir Başbakan olarak, yürütmenin ve yasamanın bir üyesi olarak, yargının yıpratılmasına, yargının hedef tahtası haline getirilmesine, yargının işini zorlaştıracak beyanatlar verilmesine de razı olamayız. Eğer yargı bir tasarrufta bulunuyorsa, biliyor ve inanıyoruz ki bunu Anayasa ve yasalar çerçevesinde, kendisine verilen yetkiler çerçevesinde yapıyor. Bırakalım yargı kendi işini yapsın. En hızlı şekilde yapsın, en hızlı şekilde suçlu ile suçsuzu birbirinden ayırsın. Herkes yargıya yardımcı olsun, işini kolaylaştırsın ve adaletin en hızlı şekilde tecellisine katkı sağlasın. Bunun dışındaki yaklaşımlar yargının işini zorlaştıracak sorumsuzca davranışlardır''

    ''Ana Muhalefet Partisi'ni, muhalefet partilerini, özellikle de medyayı, son günlerdeki operasyonlar nedeniyle takındıkları tavırdan dolayı sorumlu olmaya, sorumlu davranmaya davet ediyorum. Biz savcı da değiliz, hakim de değiliz, birileri gibi avukat da değiliz. Biz, yürütme olarak, kolluk kuvvetleriyle sadece ve sadece yargıya yardımcı oluruz''

    Yargının yargı mensuplarının ihtiyaçlarını karşılamak için 8 yıldır çaba gösteriyoruz. İlk defa sözleşmeli personel uygulamsına geçtik. 2002'ye göre mahkeme sayısını yüzde 75 arttırdık. her 100 kişiye düşen hakim sayısı Türkiye'de 10. İnşallah en kısa zamanda bu sayıyı Avrupa ortalamalarına çıkartacağız. Avrupa'da bir hakim bir yılda 200 dosyaya bakarken, bizde bir hakim ortalama 1078 dosyaya bakıyor.

    Mahkemelerde kullanan bilgisayar sayısını 2002'ye göre yüzde 859 arttırdık.
    Mali imkanları geliştirdik
    Yüksek mahkemelerin binalarını yeniledik.
    Yargı'da bir çok reforma imza attık.

    Yükelenizi firma Varyap'a bu eseri yaptıkları için teşekkür ediyorum. İnşallah etraftaki ulaşım çalışmalarınıda Ulaştırma Bakanlığı Nisan ayında tamamlanacak.




    AYRINTILAR GELECEK




    Erdoğan: Kimse faturayı bize kesmesin Yorumları