Aile hekimiyiz diyerek gasp ettiler   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-04-2011 (15:08)   Son Mesaj: 03-04-2011 (15:08)    Cevap: 0    Gösterim: 537  

    03-04-2011

    Aile hekimiyiz diyerek gasp ettiler

    Aile hekimiyiz diyerek gasp ettiler


    Aile hekimi olduklarını söyleyerek girdikleri evlerde sözde tansiyon ve şeker ölçümü yaparak kurbanlarına uyuşturucu iğne yapıp gasp suçu işledikleri iddiasıyla yakalanan 3 kişi, adliyeye sevk edildi.

    Zanlıların yakalanma anı polis kamerası, gasp ettikleri altınları kuyumcularda bozdurma anları ise iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı.
    Kendilerini aile hekimi gibi tanıtan gasp çetesi üyelerini yakalamak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekip, zanlıların robot resimlerinin çizilmesiyle çalışmalarını başlattı. Daha sonra mağdur kadınlara eski sabıkalıların resimleri gösterildi.

    Mağdurlardan ikisi gördükleri sabıkalı resimleri arasında bulunan bir kişiyi çok benzediği iddiasıyla teşhis etti. Teşhisin ardından soruşturma, bu kişi üzerine yoğunlaştırıldı.

    Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre zanlının oturduğu ev ve cep telefonu tespit edilerek takibe alındı. Zanlının cep telefonu kayıtlarından en son konuştuğu kişiler tespit edilerek bu kişiler de inceleme soruşturmadaki zanlılara dahil edildi.

    Gasp Büro Amirliği ekipleri, cep telefonu kayıtlarından bir otomobil içinde olduklarını tespit ettikleri zanlıların Mimaroba'da yerlerini kısa sürede belirlemeyi başardı.

    Tespit edilen zanlılar Hamza K., Mehmet G. ve Cem E. otomobil içinde yakalanırken otomobilin bagajında yapılan aramada da tansiyon aletleri, enjektörler ve mağdurları uyuşturmakta kullandıkları uyuşturucu iğneler ele geçirildi.

    Yakalanma anları polis kamerası ile çekilen zanlıların bölgede dolaşarak kendilerini aile hekimi olarak tanıtıp yeni kurbanlar aradığı öğrenildi. Görüntülerde, zanlılar otomobildeyken ani baskın yapan ekipler üç kişiyi indirdikten sonra yere yatırıyor, ardından gözaltına alınıyor.

    Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen ve ifadelerine başvurulan zanlıların, medikal sektöründe tansiyon aleti, enjektör, gibi sağlıkla ilgili malzemeler pazarladıkları öğrenildi. Zanlıların kurbanlarını uyutmak için, özellikle bir yere nakledilen hayvanları sakinleştirmekte kullanılan üç değişik marka ilaç kullandıkları öğrenildi.

    EREN KESKİN'İN ANNESİ DE MAĞDUR

    Zanlılar tarafından gasp edildiği iddiasıyla Asayiş Şube Müdürlüğü'ne davet edilen 10 kadının, zanlıları kendilerini bayıltarak gasp eden kişiler olarak teşhis ettikleri öğrenildi.

    Mağdurlar arasında kamuoyunda kadın ve insan hakları savunucusu olarak tanınan avukat Eren Keskin"in annesinin de bulunduğu öğrenildi. Polis, zanlıların gerçekleştirdiği eylemleri belirlemek için yaşanan benzer olayların mağdurlarını çağırıp zanlıların resimlerini gösteriyor.

    Emniyet yetkilileri, 1 Kasım 2010 tarihinde yürürlüğe giren Aile Hekimliği uygulamasında hekimlerinin takibi zorunlu olan özürlü, yaşlı, yatalak ve benzeri durumdaki kendisine kayıtlı kişileri, belli bir program dahilinde evde muayene ettiklerini hatırlattı.

    Aile hekimlerinin, normal şartlarda kapı kapı dolaşmadıklarını belirten yetkililer, bu nedenle vatandaşların mutlaka sağlık ocaklarına giderek aile hekimleriyle tanışmalarının önemine dikkat çekti.

    Yetkililer, önlem olarak vatandaşların ziyaretlerine gelen aile hekimi ya da aile sağlığı elemanlarından adlarına düzenlenmiş resmi belgeyi istemeleri gerektiği kaydedildi.

    Yapılan araştırmada, Zanlıların gasp ettiği altınları kuyumculara, telefonları da telefoncuya sattıkları ortaya çıktı. Zanlıların altınları ve cep telefonunu satarken de güvenlik kameraları tarafından görüntülerinin kaydedildiği anlaşıldı.




    Aile hekimiyiz diyerek gasp ettiler Yorumları