UHİM: Hollywood işgalleri meşrulaştırıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-04-2011 (14:56)   Son Mesaj: 03-04-2011 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 438  

    03-04-2011

    UHİM: Hollywood işgalleri meşrulaştırıyor

    UHİM: Hollywood işgalleri meşrulaştırıyor


    Dünyayı etkisi altına alan Küresel Krizden, Meksika’da gerçekleşen petrol faciasına, Domuz Gribinden Ordadoğu’daki işgallere kadar birçok konunun yer aldığı 2010 Dünya Hak İhlalleri Raporu açıklandı.

    Uluslaraarası Hak İhlalleri Merkezi (UHİM) tarafından Yıldız Parkı"ndaki tarihi Malta Köşkü"nde 2010 Dünya Hak İhlalleri Raporu"nun açıklandığı bir basın toplantısı düzenledi.

    Toplantıya çok sayıda basın mensubu, UHİM Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan UHİM Başkanı Ayhan Küçük yapılan çalışmalar ve dünyada yapılan hak ihlalleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

    Küçük, dünyayı etkisi altına alan Küresel Krizden, Meksika"da gerçekleşen petrol faciasına, Domuz Gribinden Ordadoğu"daki işgallere kadar birçok konunun yer aldığı 2010 Dünya Hak İhlalleri Raporu hakkında bilgi verdi.
    2010 Dünya Hak İhlalleri Raporunda 2010"da gerçekleşen bazı ihlaller şu şekilde yer alıyor:

    - Küresel şirketlerin güvenlik önlemlerini minimalize eden politikaları nedeniyle yaşanan Meksika Körfezi"ndeki petrok faciası, doğaya, canlılara ve diğer varlıklara zarar veren en büyük doğal efettir.

    - 2009 yılında tüm dünyada büyük paniğe neden olan Domuz Gribinin ilaç şirketlerinin bir oyunu olduğu konusunda şüpheler var.

    - Dünya, yaşanan ekonomik krizle sarsılırken küresel şirketler ve bankalar bu kriz karlarını arttırdı. Şirket alımları için ellerinde tutukları 1 trilyon dolar nakitle, işsiz kalan nüfusun sayısı arasında parallellik söz konusu.

    - Eğitimde sömürgeci yaklaşım beyin göçü ile devam ediyor.

    - Ortadoğu ve dünyanın diğer bölgelerinde yapılan işgaller Hollywood ve Oscar ödülleri gibi uluslar arası etkinlikler tarafından meşrulaştırılıyor.





    UHİM: Hollywood işgalleri meşrulaştırıyor Yorumları