Üniversiteli işçi toprağa verilecek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-04-2011 (15:06)   Son Mesaj: 03-04-2011 (15:06)    Cevap: 0    Gösterim: 525  

    03-04-2011

    Üniversiteli işçi toprağa verilecek

    Üniversiteli işçi toprağa verilecek


    İzmir Büyükşehir Belediyesi binasının dış cephesinin tadilatı sırasında iskelenin ipinin kopması sonucu beton zemine düşerek ölen iki işçinin cenazeleri, memleketlerinde toprağa verilmek üzere aileleri tarafından İzmir Adli Tıp Kurumu morgundan alındı.

    İşçilerden üniversite öğrencisi Nesih Taşkın (26) ile Mehmet Toprak'ın (47) cenazeleri işlemlerin tamamlanmasının ardından ailelerini teslim edildi.
    İzmir Adli Tıp Kurumu önünde, cenazelerin tesliminden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nesih Taşkın'ın ağabeyi Sedat Taşkın, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile kardeşinin çalıştığı firmaya dava açıp açmama konusunda henüz karar vermediklerini belirtti.

    Mehmet Toprak'ın eşi Hatice Toprak ise üç çocukları bulunduğunu, uzun süreden bu yana boyacılık yapan kocasının ölüm haberini kaldırıldığı hastaneye gittiğinde öğrendiğini, çok üzgün olduğunu söyledi.

    Cenazelerin teslimi sırasında, ölenlerin yakınları gözyaşı döktü. Nesih Taşkın'ın cenazesinin Diyarbakır'da, Mehmet Toprak'ın cenazesinin ise Amasya'nın Küçük Kızılca köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi binasının dış cephesinin tadilatı sırasında iskelenin ipinin kopması sonucu yaklaşık 15 metre yükseklikten beton zemine düşen Mehmet Toprak ile üniversite öğrencisi Nesih Taşkın yaşamını yitirmişti.

    Bu yıl Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulunu kazanan Nesih Taşkın'ın, okulunun harç parasını biriktirmek için çeşitli işlerde çalıştıktan sonra 3 gün önce de İzmir Büyükşehir Belediyesinin dış cephe tadilat işini yapan özel mühendislik firmasında işbaşı yaptığı öğrenilmişti.




    Üniversiteli işçi toprağa verilecek Yorumları