Yanan ormanları hükümlüler yeşertti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-04-2011 (13:01)   Son Mesaj: 03-04-2011 (13:01)    Cevap: 0    Gösterim: 462  

    03-04-2011

    Yanan ormanları hükümlüler yeşertti

    Yanan ormanları hükümlüler yeşertti


    Muğla'da son bir yılda 30 hükümlü, ''denetimli serbestlik uygulaması'' kapsamında yangından zarar gören ormanlık alanlara yaklaşık üç bin fidan dikti.

    Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Koray Özkahraman, Mumcular Orman İşletme Şefliği'ne gelerek burada ağaç dikmek için bekleyen ve aralarında İngiliz Michael Le Dieu'nun da bulunduğu hükümlülerle bir süre görüştü.
    Özkahraman, daha sonra hükümlülerle birlikte, 2006 yılında çıkan yangında zarar gören Mazı Çocuk Mezarlığı mevkisine gitti. Hükümlüler, burada zarar gören alanlara, selvi ve keçi boynuzu fidanları dikti.

    Mumcular Orman İşletme Şefi Ayhan Bahşi, bölgeye şimdiye kadar yaklaşık bin 500 fidan dikildiğini ifade ederek, ''Fidanları biz temin ettik. Nasıl dikileceği konusunda yardımcı olduk. Kontrollerini yaptık. Fidanlar dikilene kadar biz de burada bekledik'' dedi.

    -İNGİLİZ HÜKÜMLÜ-

    İngiliz hükümlü Michael Le Dieu ise gazetecilere, Londra Havaalanı'nda 25 yıl çalıştıktan sonra emekli olduğunu, sonra Bodrum'a yerleştiğini ve 10 yıldır burada yaşadığını söyledi. Türkiye'ye önce tatil için geldiğini ancak Bodrum'u çok sevdiği için yerleşme kararı aldığını anlatan Le Dieu, buradaki insanları çok sıcak bulduğunu ve sevdiğini ifade etti.

    Bodrum'da konut alırken bir emlakçıyla yaşadığı sorun nedeniyle ceza aldığını belirten Le Dieu ''Daha önce uygulama kapsamında 100 fidan dikmiştim. Bugünde 4-5 fidan daha diktim. Benim için çok güzel bir etkinlik oldu. Çünkü toprakla uğraşıyoruz'' diye konuştu.

    -1 YILDA 3 BİN FİDAN DİKİLDİ-

    Koray Özkahraman ise denetimli serbestlik uygulamasının iki yıldan daha az ceza alan hükümlüler için uygulandığını ifade ederek, uygulamanın Muğla'da başarıyla yürütüldüğünü belirtti.

    Özkahraman, şöyle konuştu:

    ''Muğla'daki uygulama kapsamında ormanlık alanlara 30 hükümlü tarafından bir yıl içinde yaklaşık üç bin fidan dikildi. Uygulamada kısa süreli hapis cezası alanlara bu tür işler yaptırılıyor. Yangınlarda zarar gören alanların çevresine dayanıklı fidanlar dikildiği için yangınların büyümesinin de önüne geçilmiş oluyor.''

    Bu arada, bazı hükümlü yakınlarının, fidan dikim alanına gelerek destek verdikleri görüldü.




    Yanan ormanları hükümlüler yeşertti Yorumları