CHP'li Öğüt: Devlet kaçak işçi çalıştırıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-04-2011 (12:37)   Son Mesaj: 03-04-2011 (12:37)    Cevap: 0    Gösterim: 386  

    03-04-2011

    CHP'li Öğüt: Devlet kaçak işçi çalıştırıyor

    CHP'li Öğüt: Devlet kaçak işçi çalıştırıyor


    CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, geçici köy korucularının nereden maaş aldıklarının belli olmadığını belirterek, ''devletin kaçak işçi çalıştırdığını'' öne sürdü.

    Öğüt, köy korucuları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadelede gazi ve şehit olan köy korucularının ''vatan bekçiliği'' yaptığını söyledi.
    Koruculara nereden maaş verildiğinin belli olmadığını, düşük maaş aldıklarını ve sosyal güvencelerinin olmadığını ifade eden Öğüt, ''İşyerleri kaçak işçi çalıştırınca ceza kesiliyor, kendin suç işliyorsun. Buradan ihbar ediyorum. Devlete bu suçu işleten yetkililere soruşturma açılsın. Yargılanmalarını talep ediyorum'' dedi.

    Geçici Köy Korucularının Haklarını Koruma Derneği Başkanı Ali Haydar Yener ise 25 yıl önce en düşük memur maaşı kadar ücretle işe başladıklarını, son dönemlerde yapılan maaş artışlarının kendilerine yansıtılmadığını, hiçbir sosyal güvencelerinin olmadığını söyledi.

    Başbakan ile 10 dakika görüşmek istediklerini belirten Yener, 2 aydır Ankara'da ''mahsur kaldıklarını'', Başbakan'dan randevu alamadıklarını belirtti.




    CHP'li Öğüt: Devlet kaçak işçi çalıştırıyor Yorumları