Antalya Barosu: Ceza hukuka aykırı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-04-2011 (11:57)   Son Mesaj: 03-04-2011 (11:57)    Cevap: 0    Gösterim: 579  

    03-04-2011

    Antalya Barosu: Ceza hukuka aykırı

    Antalya Barosu: Ceza hukuka aykırı


    Antalya Barosu, bazı vatandaşların açık alanda alkol aldıkları gerekçesiyle para cezasına maruz kaldıklarına ilişkin uygulamanın hukuka uygun olmadığını savundu.

    Antalya Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, basın yayın organlarında, Antalya Yat Limanı'nda iki kişinin açık alanda alkol aldıkları gerekçesiyle önce alkol testine tabi tutuldukları, ardından da Kabahatler Kanunu'na göre idari para cezasına çarptırıldıkları yönünde haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.
    Kabahatler Kanunu'nun 35. maddesinin, rahatsız edici sarhoşluk halinde uygulanması gerektiği ancak yapılan uygulamada kimseyi rahatsız etmeyen kişilere para cezası verildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    ''Kabahatler Kanunu'na göre yapılan uygulama yani açık alanda içki içen gençlere para cezası kesilmesi, kesinlikle hukuka uygun değildir. Kabahatler Kanunu'nun 35. maddesi rahatsız edici sarhoşluk halinde, yani başka bir kişiye sataşma eski tabirle mütecaviz sarhoşluk durumunda uygulanmalıdır. Oysa ki yapılan bu uygulama ile kimseyi rahatsız etmeyen kişilere para cezası verilmiş ve adeta içki içtikleri için cezalandırılmışlardır. Bu uygulama keyfi bir uygulamadır, temel insan haklarına aykırıdır.

    Farklı yaşam tarzlarını cezalandırarak, tek bir yaşam tarzını uygulanır hale getirmek için yapılan bu davranışları onaylamıyoruz. Antalya Barosu hukuk ve yasa dışı bu tehlikeli uygulamanın kesinlikle karşısındadır.''




    Antalya Barosu: Ceza hukuka aykırı Yorumları