Ardahan-Şavşat karayolu kara teslim   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-04-2011 (11:54)   Son Mesaj: 03-04-2011 (11:54)    Cevap: 0    Gösterim: 537  

    03-04-2011

    Ardahan-Şavşat karayolu kara teslim

    Ardahan-Şavşat karayolu kara teslim


    Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Ardahan-Şavşat karayolu ulaşıma kapandı.

    Karayolları 126. Şube Şefi Ümit Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan'ın yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Ardahan-Şavşat karayolunun ulaşıma kapandığını bildirdi.
    İl genelindeki tüm yollarda kar yağışı ve tipinin etkili olduğunu dile getiren Yıldırım, ''Sürücüler, yanlarında mutlaka takoz, çekme halatı ve zincir bulundursunlar'' dedi.

    Yıldırım, ulaşıma kapanan Ardahan-Şavşat karayolunda tipinin görüş mesafesini sıfıra indirmesinden dolayı şimdilik karla mücadele çalışmasını yapamadıklarını belirterek, çalışmalara başlayabilmek için tipinin dinmesini beklediklerini ifade etti.

    -IĞDIR PAMUK GEÇİDİ'NDE KAR VE TİPİ-

    Kar ve tipi nedeniyle Iğdır-Doğu Beyazıt karayolunun 20. kilometresinde bulunan Pamuk Geçidi'nde de ulaşım güçlükle sağlanıyor.

    Iğdır'ı Doğu Beyazıt ve Ağrı'ya bağlayan yolda, özellikle Ağrı Dağı eteklerindeki Pamuk Geçidi'nde, olumsuz hava şartları nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, Erzurum Bölge Müdürlüğüne bağlı Karayolları 129. Şube ekipleri, yolu açık tutmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

    Karayolları yetkilileri, ''Pamuk Geçidi mevkisi sık sık fırtına ve tipiden dolayı kapanıyor. Ekiplerimiz, o bölgeyi sürekli kontrol altında tutuyor. Sürücülerden isteğimiz, zincir takmaları ve yavaş gitmeleridir. Çünkü görüş mesafesi zaman zaman bir metreye kadar düşüyor'' dedi.




    Ardahan-Şavşat karayolu kara teslim Yorumları