Erbakan'ın Elif'e mektubu: Cici kızım   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-04-2011 (10:36)   Son Mesaj: 03-04-2011 (10:36)    Cevap: 0    Gösterim: 611  

    03-04-2011

    Erbakan'ın Elif'e mektubu: Cici kızım

    Erbakan'ın Elif'e mektubu: Cici kızım


    Çocuklarına sevgisini ortamda dile getiren Erbakan, 12 Eylül darbesinde tevkif edildikten sonra hapishaneden kızı Elif'e yazdığı duygusal mektupta, hem özlemini kaleme döküyor...

    Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, eşine ve çocuklarına her zaman büyük bir sevgi ve muhabbet duydu. Sevgisini bulunduğu her ortamda dile getiren Erbakan, 12 Eylül darbesinde tevkif edildikten sonra hapishaneden kızı Elif'e yazdığı duygusal mektupta, hem özlemini kaleme döküyor, hem de güzel tavsiyelerde bulunuyordu.
    8 Temmuz 1981 tarihinde yazdığı mektupta oldukça duygusal bir giriş yapan Erbakan, o zaman yedi yaşında olan kızı Elif'e 'Benim Cici Altın Kızım Elifciğim' diye hitap ediyor.

    Ramazan Ayı'nda yazıldı

    Bir mübarek Ramazan'da yazdığı anlaşılan mektupta kızının 'abdest alıp dua etmesine' duyduğu memnuniyeti dile getiren Erbakan, yazılarıyla şaka yapıyor ve 'Sen öyle dua yaparken, gelip senin seni iki yanağından şapur şupur öpersem hiç şaşma' diyor.

    Elif'ten oğlu Fatih'e çocuk romanları okuyup okumadığını da soran Erbakan, mektubun sonunda Cenabı Allah'a Ramazan ayı hürmetine ailesiyle kavuşturması için dua ediyor.

    İşte o tarihi mektup:

    "Bismillahirrahmanirrahim

    BENİM CİCİ ALTIN KIZIM ELİFCİĞİM, 8.7.81 ÇARŞAMBA

    Nasılsın. İnşallah hepiniz afiyettesinizdir. Mübarek Ramazan ayı geldi. Allah mübarek yapsın. Rahmetini, Bereketini üzerimizde arttırsın inşallah. Amin.

    Sen her akşam abdestini alıp, duanı yapıyorsun. Ne güzel. Allah kabul etsin. Sen öyle dua yaparken, gelip seni iki yanağından şapur şupur öpersem hiç şaşma emi. Cenabı Allah bizleri en kısa zamanda hayırlısı ile kavuştursun inşallah.

    Yarın inşallah hayırlısı ile görüşürüz.

    Fatih'e çocuk romanlarını okuyor musun. Benim cici altın kızım Elifciğim.

    Avukatlar gelmişler. Onun için mektubuma burada son veriyorum. Cenabı Allah, bu mübarek Ramazan ayı hürmetine bizleri en kısa zamanda kavuştursun duasıyla seni, anneni, Zeyneb ablanı, Fatih'i hasretle kucaklar, o güzel göz ve yanaklarından hepinizi tekrar tekrar öperim.

    Allah'a emanet olunuz.

    Seni, Anneni, Zeyneb Ablanı, Fatih'i Canı Gibi Seven Baban"

    Milli Gazete




    Erbakan'ın Elif'e mektubu: Cici kızım Yorumları