Oda TV'de Baykal için Varan 2 sürprizi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-04-2011 (03:57)   Son Mesaj: 03-04-2011 (03:57)    Cevap: 0    Gösterim: 445  

    03-04-2011

    Oda TV'de Baykal için Varan 2 sürprizi

    Oda TV'de Baykal için Varan 2 sürprizi


    Ergenekon soruşturması kapsamında Oda TV'deki aramada ele geçirilen bir belge, Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı'ndan uzaklaştırması için kullanılan 'kaset' olayı ile ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya koyuyor.

    Serkanı Sağlam, Salih Sarıkaya'nın haberi
    Belgede, Baykal'ın ikna edilebilmesi için 'Varan 2'nin kullanılması isteniyor. İddiaya göre, Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın, kamuoyunda CHP'nin yayın organı olarak bilinen Halk TV'yi almak için çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda Baykal'ın da kapısını çalmayı planlıyor. Belgede Baykal'ın ikna edilememesi durumunda kaset şantajı planlanıyor: "Halk TV'yi devralırsak parasal sıkıntımız kalmaz. Kılıçdaroğlu da istekli. Her türlü desteği alırız ama Baykal direniyor. Baykal engelini aşmalıyız. İkna için Varan 2..."

    Oda TV'de yapılan aramada ele geçirilen bir belge, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik 'kaset' tezgahının arka planına ilişkin çarpıcı bilgiler veriyor. Belgede Halk TV'nin satışına razı olmayan Deniz Baykal'ın ikna edilebilmesi için 'Varan 2'nin kullanılması isteniyor. Şöyle deniliyor: "Baykal engelini aşmalıyız. İkna için Varan 2"

    Ergenekon soruşturması kapsamında 14 Şubat'ta Oda TV'de yapılan aramada ele geçirilen belgeler kamuoyunu sarsacak nitelikte. Belgelerden biri Deniz Baykal'ı CHP genel başkanlığından eden kaset skandalıyla ilgili. İddiaya göre, Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın, kamuoyunda CHP'nin yayın organı olarak bilinen Halk TV'yi almak için çalışmalar yapıyor. Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ikna edilememesi durumu dikkate alınarak 4 aşamalı bir plan yapılıyor. İşte o ifadeler: "Kılıçdaroğlu'na destek zorunlu. Liderlik çekişmesi yaratılmak istendiği açık. Haber içeriklerine dikkat! Sav'ın oğlunun ..... ilişkileri... CHP'ye zarar verilmemeli. Hanefi ile ilgilenmeye devam etsin... Avukatlarla irtibatına dikkat etsin. Halk TV'yi devralırsak parasal sıkıntımız kalmaz. Kılıçdaroğlu da istekli. Her türlü desteği alırız ama Baykal direniyor. Baykal engelini aşmalıyız. İkna için Varan 2... Gürsel bize yakın. Halk TV için de çabalıyor. Ancak hoca sevmiyor. Fethullahçı diyor."

    Deniz Baykal'ın Mayıs 2010'da internete düşen kaseti için 'Varan 1' tabiri kullanılmıştı. Videonun sonunda 'Varan 2 çok yakında' ifadesi yer alıyordu. Oda TV'de ele geçirilen 'Ulusal Medya 2010' isimli belgede Halk TV'nin, Oda TV ve Sözcü gazetesi ile ortak hareket edeceği vurgulanıyor.

    CEMAAT, PKK'YA YAKIN GÖSTERİLECEK

    Oda TV'de ele geçirilen bir belge PKK'yla ilgili. Yalçın Küçük tarafından Oda TV yetkililerine gönderildiği öne sürülen belgede, PKK'nın amaçları doğrultusunda yayın politikası izlenmesi isteniyor. İşte o tavsiyeler: "Örgütün Öcalan'ın kontrolünde olduğunu sürekli vurgula. Örgütü zayıf gösterecek yayınlardan uzak dur. PKK'ya sıkıntı çıkaracak haberler yayınlanmasın. Kürtlerin tek muhatabı Öcalan vurgusu yapılacak. Cemaat PKK ile anlaştı, yakınlaşıyor konusu işlensin. Şehit cenazelerini hükümete karşı kullanalım. Cemaati yurtdışı istihbarat örgütleri ile bağlantılı gösterelim özellikle İsrail ve Amerika."





    Oda TV'de Baykal için Varan 2 sürprizi Yorumları