Afrikalılar, Mısır'dan tahliye bekliyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-03-2011 (23:54)   Son Mesaj: 03-03-2011 (23:54)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    03-03-2011

    Afrikalılar, Mısır'dan tahliye bekliyor

    Afrikalılar, Mısır'dan tahliye bekliyor


    Libya'daki olaylardan kaçarak Mısır'a ulaşan Afrika'nın çeşitli ülkelerinden bin 500 kadar kişinin, bir haftadan beri sınır kapısında tahliye edilmeyi bekledikleri belirtildi.

    Sellum sınır kapısında görevli bir polis yetkilisi, isminin açıklanmaması kaydıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Burada bulunan bin 500 kadar Afrikalı, maddi durumları elvermediği için kendi imkanları ile ülkelerine gidemiyorlar. Söz konusu kişilerin vatandaşı oldukları ülkeler ise tahliye için hiçbir girişimde bulunmadı" dedi.
    Sınırda bekleyen Afrikalılar'ın tahliye edilebilmeleri için ilgili ülkelerin büyükelçilikleri ile Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın temasa geçtiğini anlatan aynı yetkili, "Afrikalılar geceleri yer olmadığı için sınır terminalinin çevresindeki açık alanda yatıyorlar. Bu insanların temel gıda ihtiyaçlarını, Mısır ordusu ve yardım kuruluşları karşılıyor. Belli bir süre daha ilgili ülkeler harekete geçmez ise tahliyeler konusunda Birleşmiş Milletler yardımı gerekebilir" şeklinde konuştu.

    Libya'daki halk ayaklanmasından kaçarak Mısır sınırına ulaşan Bangladeş, Vietnam, Filipinler ve Afrika'nın çeşitli ülkelerinin vatandaşlarının, büyük bir yığılmaya sebep olabileceği uyarısında bulunan yetkili, yığılmaların olmaması için sınırda bekleyen insanların tahliye edilmesi gerektiğine dikkati çekti.




    Afrikalılar, Mısır'dan tahliye bekliyor Yorumları