EMEP'liler Libya Konsolosluğu'na yürüdü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-03-2011 (22:57)   Son Mesaj: 03-03-2011 (22:57)    Cevap: 0    Gösterim: 490  

    03-03-2011

    EMEP'liler Libya Konsolosluğu'na yürüdü

    EMEP'liler Libya Konsolosluğu'na yürüdü


    İstanbul Beyoğlu’nda Libya lideri Muammer Kaddafi’yi protesto eden Emek Partisi (EMEP) üyesi bir grup, Libya Başkonsolosluğu’na yürüdü.

    Taksim Meydanı"ndan Gümüşsuyu"ndaki konsolosluk önüne gelen grubun önü Çevik Kuvvet tarafından kesildi. Sokak girişinde basın açıklaması yapan grup, olaysız dağıldı.
    Emek Partisi üyesi yaklaşık yüz kişilik grup akşam saatlerinde Taksim Meydanı"nda toplandı. "Libya halkının iş, ekmek, özgürlük mücadelesinin yanındayız" yazılı pankart açan grup, Gümüşsuyu"nda bulunan Libya"nın İstanbul Başkonsolosluğu binasına doğru yürüyüşe geçti. Yer yer yolları trafiğe kapatan grup yürüyüş boyunca "Libya halkı yalnız değildir", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Katiller halka hesap verecek", "Özgür Libya özgür Afrika", "Katil Kaddafi hesap verecek" şeklinde sloganlar attı.

    Grubun önü konsolosluğa 50 metre kala Çevik Kuvvet ekiplerince kesildi. Çevik Kuvvet'in önünde bir basın açıklaması yapan Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek, Tunus ve Mısır halklarının diktatörleri alaşağı ederek, tüm Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde isyan ateşini yaktıklarını söyledi. Bahreyn, Yemen, Cezayir, Fas ile birlikte Libya halkının da diktatörlüğe karşı ayaklandığını belirten Gerçek, "Türkiye işçi sınıfı ve emekçileri adına, mazlum Arap halklarının devrimci başkaldırısını coşkuyla selamlıyoruz. Bugün buradan, kardeş Libya halkı ile enternasyonal dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha buradan ilan ediyoruz." dedi.

    Libya halkının iş, ekmek ve özgürlük için kendi kendini yönetebilmeyi talep ettiğine vurgu yapan Gerçek şöyle konuştu: "Mazlum halkları kırk senedir süren ve babadan oğla geçen diktatörlüklerle artık yönetebilmek istemiyorlar. Libya diktatörlüğü en kısa zamanda ülke yönetimini halka devretmeli ve bugüne kadar yaptığı zulüm ve soygunun hesabını vermelidir. Kaddafi ve adamları yabancı işçileri rehin alma politikasından vazgeçmelidir. Libya"da kiralık katillerin halka kurşun sıkmasına son verilmelidir."

    Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.




    EMEP'liler Libya Konsolosluğu'na yürüdü Yorumları