Demirtaş: Elinde belgesi varsa açıklasın   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-03-2011 (19:36)   Son Mesaj: 03-03-2011 (19:36)    Cevap: 0    Gösterim: 433  

    03-03-2011

    Demirtaş: Elinde belgesi varsa açıklasın

    Demirtaş: Elinde belgesi varsa açıklasın


    BDP lideri Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamayla ilgili ''Eğer kendisinin elinde BDP'nin şiddeti istediğine, çatışmaların başlamasını istediğine dair belge varsa lütfen açıklasın'' dedi.

    Demirtaş, Yüksekova Belediye Başkan Vekili Erdal Aydın'ı makamında ziyareti sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın BDP'ye ilişkin açıklamalarını hatırlatması üzerine Demirtaş, ''Eğer kendisinin elinde BDP'nin şiddet istediğine, çatışmaların başlamasını istediğine dair belge varsa lütfen açıklasın. Yoksa partimize iftira atmaktan vazgeçsin. 'Dağda bu kadar silahlı insan dururken bu sorunu çözmek için ne yaptın' diye halk kendisine soruyor. Cevap verecek yerde BDP'yi suçluyor'' dedi.
    Hükümetin yaptığı açıklamaları ''yangına körükle gitmek'' olarak değerlendiren Demirtaş, ''BDP hizmet yapmıyor, Kürtleri temsil etmiyor olabilir. Sen ne yapıyorsun, sen Kürtlerin temsilcisi olarak çık sorunu nasıl çözüyorsun projeni açıkla. Dağdan insanları nasıl indireceksin. Bu eylemsizliği nasıl uzatırsın, nasıl barışı sağlarsın açıkla. Her konuşmasında Başbakan BDP'ye hakaret ediyor. 'Kandan besleniyor, mazbata almak için gençlerin ölümünü istiyor' diyor, bırakın bu hakaretleri. Biz, sizin uğruna her şeyinizi feda etmeye hazır olduğunuz koltuklarınızı elimizin tersiyle itmeye hazırız'' diye konuştu.

    Demirtaş, belediye ziyaretinin ardından karayolu ile Van'a hareket etti.




    Demirtaş: Elinde belgesi varsa açıklasın Yorumları