Cinayetten iki kez müebbet cezası aldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-03-2011 (19:08)   Son Mesaj: 03-03-2011 (19:08)    Cevap: 0    Gösterim: 477  

    03-03-2011

    Cinayetten iki kez müebbet cezası aldı

    Cinayetten iki kez müebbet cezası aldı


    Kocaeli'nin Körfez ilçesinde patronu ve patronunu sevgilisini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık iki kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

    Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Murat Beytaş ile avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu ile müşteki avukatı Mehmet Arif Gökberk katıldı. Olay sonrasında sanığı sakladığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Gökhan Beytaş ise duruşmaya gelmedi.
    Sanık avukatı Küçükosmanoğlu, savunmasında cumhuriyet savcısının sanık hakkında yağma suçundan verdiği ceza talebine katılmadıklarını belirterek, ''Sanık tarafından maktul Halil İbrahim Atışan'ın yağmalandığına dair hiçbir maddi delil olmadığından sanığın yağma suçundan cezalandırılmamasını talep ediyoruz'' dedi.

    Küçükosmanoğlu, olay günü maktuller Halil İbrahim Atışan ve Fatma Cankurt'un sanığa hakaret ettiğini öne sürerek, verilecek cezada sanığın haksız tahrik altında kaldığının dikkate alınmasını talep etti.

    Sanık Beytaş da daha önceki duruşmalarda yaptığı savunmasını tekrar ettiğini belirterek, çok pişman olduğunu söyledi.

    Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın yağma suçunu kolaylaştırmak amacıyla Halil İbrahim Atışan'ı, suç delillerini gizleme ve ortadan kaldırma amacıyla da Fatma Kurt'u öldürdüğüne karar vererek, sanığı iki kez müebbet hapisle cezalandırdı.

    Heyet ayrıca, sanığın patronunu öldürdükten sonra cebindeki 132 bin 790 liralık çekleri çaldığına hükmederek sanığı 11 yıl hapis cezasına çarptırdı.

    Sanığı sakladığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Gökhan Beytaş da 5 ay hapisle cezalandırıldı.

    Cumhuriyet Savcısı Şerafettin Özdemir'in hazırladığı iddianamede, sanık Beytaş'ın, geçmişte aralarında husumet bulunan yanında çalıştığı arkadaşı Halil İbrahim Atışan ile sevgilisi Kurt'a tabancayla 3 el ateş ettiği, Kurt'un olay yerinde öldüğü, yaralanan Atışan'ı ise daha sonra boğazını bıçakla keserek öldürdüğü belirtiliyordu.

    İddianamede ayrıca sanık Baytaş'ın Atışan'ı öldürdükten sonra cebindeki 132 bin 790 liralık çekleri aldığı ifade ediliyordu.




    Cinayetten iki kez müebbet cezası aldı Yorumları